PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


torek, 22. november 2016, ob 15.30 uri

2.tekma odprtega Slovensko-hrvaškega pokala v lednem plezanju pod hrvaško Ravno Goro

Minulo soboto se je na Hrvaškem odvijala 2. tekma odprtega pokala v lednem plezanju. Tekma je potekala v lepo urejenem drytooling plezališču v bližini Filićevega planinskega doma na Ravni gori, kjer je tekmovalne smeri z ogromno truda izvrstno pripravil organizator Mario Musulin.
Slovenski, hrvaški in srbski udeleženci tekmovanja so se najprej pomerili v dveh kvalifikacijskih smereh, ki so potekale po navpičnih ploščah na levem in desnem delu plezališča, polfinalna in finalna smer pa sta bili postavljeni v osrednjem, izrazito previsnem delu.

kgs_pzs_slo_hr_pokal_2016_2017_ravna_gora_arhiv_kgs__1_ kgs_pzs_slo_hr_pokal_2016_2017_ravna_gora_arhiv_kgs__5_
 
Pri moških je že polfinalna smer postregla z atraktivnim previsnim plezanjem, s katerim so slovenski plezaci izvrstno opravili. Finalna smer pa je bila začinjena že na prvem gibu, ki je bil selektiven skorajda za polovico finalne osmerice. Čez težavno prvo polovico smeri se je izvrstno prebil Nace Grgorinič, ki je plezanje zaključil na tretjem mestu. Za drugo in prvo mesto pa se je bil napet boj med Janezom Svoljškom in Damirjem Behlićem. Svoljšak je v težavnih razmerah (dež in slabi svetlobni pogoji), vendar ob glasni vzpodbudi gledalcev in sotekmovalcev, s spektakularnim plezanjem kot prvi dosegel vrh. Ob prijavi tehničnega incidenta (odlomljen oprimek) pa se je v smer ponovno podal Behlić, kateremu pa so v težavnem zgornjem delu smeri pošle moči, zato vrha ni dosegel znotraj dovoljenega časa plezanja in je pristal na drugem mestu.
 
Dekleta, ki so se tekmovanja tokrat udeležile v zelo okrneni zasebi, so s polfinalno smerjo dobro opravile in vse dosegle vrh. Finale pa je potekal v moški polfinalni smeri, katera je bila za dekleta (še) pretežak zalogaj, zato je o mestih odločila preplezana višina. Zmagala je Slovenka Maja Šuštar, druga je bila Hrvatica Zvjezdana Pliskovac, tretje mesto pa je zasedla Katarina Manovski iz Srbije.

kgs_pzs_slo_hr_pokal_2016_2017_ravna_gora_arhiv_kgs__8_ kgs_pzs_slo_hr_pokal_2016_2017_ravna_gora_arhiv_kgs__9_
Odlično sta se odrezala tudi Miha Močnik in Sašo Žitnik s 5. in 7.mestom. Bravo!

Rezultati (povzeto po http://www.ice-climbing.net):
kgs_pzs_slo_hr_pokal_2016_2017_ravna_gora_rezultati Finalna tekma skupnega pokala
 
 kgs_pzs_slovensko_hrvaski_pokal_14_15_cesnjica_foto_marta_svoljsak_m4
  • 26. november 2016: Češnjica, Slovenija
    • registracija tekmovalcev ob 8h, začetek tekmovanja ob 9h
    • štartnina: prostovoljni prispevki
    • Informacije in prijave: jasna@pecjak.si,  apecjak@siol.net

------------------------------
Več o 2. tekmi:
https://www.pzs.si/novice.php?pid=11402 19. 7. 2024