PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


torek, 6. december 2016, ob 16.30 uri

Slovenci na vrhu slovaškega prvenstva v drytoolingu

V soboto, 3. decembra 2016, je v Bratislavi na Slovaškem potekalo odprto prvenstvo Slovaške v drytoolingu. Tja se je odpravila tudi slovensko-hrvaška ekipa: Sara Jaklič, Marija Jeglič, Maja Šuštar in Janez Svoljšak ter Damir Behlić.
Organizatorji so pripravili 4 kvalifikacijske smeri, ki večini naših tekmovalcev niso predstavljale problema. Sledil je veliki finale. Pri dekletih se je izkazala Marija Jeglič, ki je vodila že po kvalifikacijah, v finalu pa ponovno pokazala fantastično plezanje, s katerim je ugnala drugo favoritinjo, Poljakinjo Olgo Kosek. Izvrstno je plezala tudi Sara Jaklič, ki je bila peta, Maja Šuštar je bila osma.
 
V moški konkurenci je ob bučnem navijanju publike povedel Janez Svoljšak. S hitrim in odločnim plezanjem je praktično pometel s preostalo konkurenco in edini dosegel vrh znotraj dovoljenega časa. Izvrstno je plezal tudi Damir Behlić, vendar pa mu je za vzpon do vrha zmanjkalo časa, zasedel je tretje mesto.
 
Naša ekipa je potrdila dobro formo pred prvo tekmo UIAA svetovnega pokala, ki bo v Durangu, ZDA 16. in 17.decembra. Slovenijo bosta zastopala Sara Jaklič in Janez Svoljšak.

Jasna Pečjak 
https://www.pzs.si/novice.php?pid=11440 22. 7. 2024