PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


četrtek, 8. december 2016, ob 11.30 uri

Priporočila Združenja planinskih organizacij alpskega loka tudi na ličnih zloženkah

Priporočila Združenja planinskih organizacij alpskega loka, katerega članica je tudi Planinska zveza Slovenije, lahko od danes najdete tudi na ličnih in priročnih zloženkah. V njih boste našli priporočila za varno in strpno turno kolesarjenje, za obiske visokogorskih vrhov, zelo zahtevnih planinskih poti ter splošna priporočila za varno pohodništvo in planinarjenje.
Spoznavanje krajev, gora, žive in nežive narave in bivanje v njej predstavlja del lepih doživetij v našem življenju. Telo in duša se okrepita in s tem nabereta moči in poleta za delo in naloge, kakršne koli so pred nami. Kamor koli že se bomo podali, moramo premišljeno usmerjati svoj korak in početje.
Za vas smo skupaj z Združenjem planinskih organizacij alpskega loka (CAA) pripravili vrsto priporočil za varnejše in užitkov polnejše obiskovanje gora. Že dalj časa jih najdete na naši spletni strani, sedaj pa so na voljo tudi v obliki priročnih in ličnih zgibank. Tako bodo še lažje našle pot do večjega števila ljubiteljev takšnih in drugačnih strmin ter gorskih aktivnosti.

Varno turno smučanje
 turno_kolesarstvo_varno_strpno

varno_pohodnistvo_planinarjenje

varno_visokogorske_ture

varnost_na_zz_planinskih_poteh

varno_turno_smucanje
PDF Zgibanka PDF Zgibanka PDF Zgibanka PDF Zgibanka PDF ZgibankaZdruženje planinskih organizacij alpskega loka - CAA
 
Osem vodilnih planinskih organizacij v državah na območju Alp, med katerimi je tudi PZS, tesneje sodeluje že od leta 1995. Iz sprva neformalne oblike sodelovanja je leta 2004 nastalo formalno Združenje planinskih organizacij alpskega loka (Club Arc Alpin - CAA).
 
CAA, ki preko svojih članic združuje preko 2 mio planincev, promovira planinstvo ter skrbi za izmenjevanje informacij in primerov dobre prakse med članicami. Na področju Alp koordinira in predstavlja skupne interese osmih planinskih organizacij na področju planinstva, varstva gorske narave ter urejanje alpskega prostora s poudarkom na sodelovanjem v organih Alpske konvencije. Dejavnost združenja se v pretežni meri izvaja v:
  • komisiji za koče in poti,
  • komisiji za planinske športe, usposabljanje in varnost ter
  • komisiji za varstvo narave in urejanje alpskega prostora.
 
Članice Združenje planinskih organizacij alpskega loka - CAA:

caa_clanice

-----------------------------------

Več nasvetov za varnejše obiskovanje gora:

https://www.pzs.si/novice.php?pid=11444 20. 5. 2024