PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sreda, 14. december 2016, ob 8.30 uri

Janja Garnbret tretja na izboru športnice leta 2016 in najobetavnejša mlada športnica

Društvo športnih novinarjev Slovenije je 13. decembra 2016 na tradicionalni prireditvi v Cankarjevem domu za najboljša športnika leta 2016 izbralo judoistko Tino Trstenjak in skakalca Petra Prevca, športna plezalka Janja Garnbret se je uvrstila na tretje mesto v ženski konkurenci in prejela tudi nagrado za najobetavnejšo mlado športno osebnost.
Najboljša športnika Slovenije v letu 2016 po izboru Društva športnih novinarjev Slovenije (DŠNS) sta judoistka Tina Trstenjak in smučarski skakalec Peter Prevc, najboljša ekipa leta je postala hokejska reprezentanca Slovenije.

Olimpijska prvakinja Tina Trstenjak je prehitela reprezentančno kolegico Anamari Velenšek z olimpijskim bronom iz Ria,
na tretje mesto pa so novinarji (glasovalo jih je 119) uvrstili letos najuspešnejšo slovensko športno plezalko Janjo Garnbret, svetovno prvakinjo 2016 v težavnosti in zmagovalko skupne razvrstitve svetovnega pokala 2016 tako v težavnosti kot v kombinaciji, ki so ji predstavniki sedme sile letos namenili tudi nagrado za najobetavnejšo mlado športno osebnost. Sedemnajstletna Korošica se je že na lanskem izboru za športnico leta uvrstila med deseterico najboljših, na 8. mesto.

Športni novinarji že dlje časa spremljajo tudi Mino Markovič, letos tretjo na svetovnem prvenstvu v težavnosti v Parizu in skupno šesto na izboru za športnico leta 2016. Markovičeva je bila
po izboru novinarjev lani in leta 2012 tretja športnica Slovenije. Preboj med najuspešnejše slovenske športnice je začela Martina Čufar, ki je bila druga športnica leta 2001, Majo Vidmar pa so za drugo izbrali leta 2007.

Iskrene čestitke!

Manca Čujež

-------------------------
Povezani novici:
Janja in Domen v Kranju na vrhu svetovnega pokala 2016
Janja Garnbret druga najmlajša svetovna prvakinja, Mina Markovič bronasta v Parizu
https://www.pzs.si/novice.php?pid=11459 1. 12. 2020