PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


petek, 10. marec 2017, ob 12.30 uri

Planinski dom pri Krnskih jezerih odprt vsak dan

Planinsko društvo Nova Gorica sporoča, da je Planinski dom pri Krnskih jezerih odprt in normalno oskrbovan vse do 2. aprila.
Planinsko društvo Nova Gorica sporoča, da so Planinski dom pri Krnskih jezerih odprli in da je normalno oskrbovan. Zimsko-popmladna sezona stalne odprtosti doma traja vse do 2. aprila.

Dom je v tem času odlično izhodišče za različne ture v Krnsko pogorje. Podate se lahko na vrsto okoliških vrhov, ki nudijo odlično turno smuko vseh zahtevnosti, od najlažjih smukov primernih za začetnike, do najzahtevnejših, alpinističnih spustov. Prav tako je lahko dom skupaj s Krnskim jezerom samostojni cilj pohodnikov, okolica koče pa nudi precej možnosti za razna šolanja in usposabljanja različnih zahtevnosti.

Dostopi:
  • iz Lepene (1,5 do 2,5 ure), kjer je parkirni prostor, cesta je redno vzdrževana v zimskem času;
  • iz planine Kuhinja (z avtom iz Kobarida ali Tolmina) preko Krnske škrbine (tehnično bolj zahtevno 5 do 6 ur ) ali skozi dolino Lužnice (lažje 5 do 6 ur);
  • iz smeri Komne (Bohinj) oz. Triglavskih jezer preko sedla Vratca (Bogatinsko sedlo).

V koči bo poskrbljeno za dobro počutje, polne piskre ter kozarce ter za udobno namestitev. V času zimskega delavnega časa bo na voljo sicer omejeno število ležišč (34), zato večjim skupinam priporočamo rezervacijo oz. najavo.

Prevoz opreme s tovorno žičnico:
V primeru potreb po prevozu opreme iz Lepene je potrebno kontaktirati oskrbnika ali pisarno Planinskega društva Nova Gorica. Prav tako priporočamo predhodni klic pred samo vožnjo. (GSM signal je občasno slabši). Opozarjamo tudi, da je zgornja postaja tovorne žičnice oddaljena dobre pol ure hoda od same koče.

Rezervacije in informacije:

PDF Zgibanka o planinskem domu pri Krnskih jezerih (2,7 MB)

Lepo vabljeni!

PD Nova Gorica

https://www.pzs.si/novice.php?pid=11574 21. 6. 2021