PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


torek, 28. februar 2017, ob 9.10 uri

Markovičeva in Škofic s štirimi medaljami z vojaških iger v Sočiju

Slovenski športniki so pretekli konec tedna na 3. zimskih vojaških igrah v ruskem Sočiju osvojili pet kolajn, od tega štiri športnoplezalne: Mina Markovič bronasti v težavnostnem in balvanskem plezanju, Domen Škofic pa srebrno v težavnosti in bronasto v balvanih. Slovenske barve je zastopala tudi Maja Vidmar.
Med 22. in 28. februarjem 2017 so se pripadniki Slovenske vojske udeležili 3. zimskih svetovnih vojaških iger, ki so potekale na olimpijskih prizoriščih v Sočiju. Udeležilo se jih je 684 tekmovalcev iz 24 držav, med njimi 13 iz Slovenije, tudi trije športni plezalci, zaposleni v športni enoti Slovenske vojske: Mina Markovič, Maja Vidmar in Domen Škofic.

Slovenski športniki so osvojili pet kolajn, za zlato je poskrbela biatlonka Teja Gregorin, štiri so bile s športnoplezalnim leskom. Domen Škofic (ŠPO PD Radovljica) je osvojil srebro v težavnosti, za zmagovalcem, Avstrijcem Jakobom Schubertom, ter bron v balvanih, kjer je slavil Rus Vadim Timonov.

vojaske_igre_soci_2017_domen_mina_maja
Domen Škofic, Mina Markovič in Maja Vidmar na 3. zimskih svetovnih vojaških igrah v Sočiju (foto Leozhukov.ru, osebni arhiv in Igor Primc)

Mina Markovič (ŠPK Plus) si je priplezala bronasti odličji tako v težavnostnem kot v balvanskem plezanju.
V Sočiju je nastopila tudi Maja Vidmar (PK Škofja Loka), ki je v obeh disciplinah dosegla sedmo mesto. Obe ženski tekmi je dobila Avstrijka Jessica Pilz.

Čestitke!

Manca Čujež

https://www.pzs.si/novice.php?pid=11618 22. 6. 2024