PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


petek, 17. marec 2017, ob 9. uri

Prejemniki priznanj dr. Angele Piskernik v letu 2017

Na letošnjem zboru odsekov VGN smo podelili štiri diplome dr. Angele Piskernik, najvišja priznanja na področju varstva gorske narave. Predstavljamo vam prejemnike in kratke utemeljitve priznanj za njihovo uspešno delo.
Milan Vodnik - PD Škofja loka
Predlagatelj PD Škofja Loka

Milan je bil tri mandate načelnik odseka za varstvo gorske narave PD Škofja Loka. Kot načelnik je organiziral številne akcije, predavanja, pohode in aktivno sodeloval pri varovanju Blagajevega volčina na Grmadi in narcis v času cvetenja na Golici.

Odsek za varstvo gorske narave PD Iskra Kranj
Predlagatelj PD Iskra Kranj

Odsek je vse od svoje ustanovitve izredno aktiven na vseh pomembnih področjih dela varstva gorske narave: izvedli so številne čistilne akcije, organizirali različne tematske izlete in pohode znotraj PD, sodelovali v naravovarstvenih protestih, sodelovali pri odstranjevanju invazivnih vrst in svoje aktivnosti objavljali v številnih medijih.

Odbor za varstvo gorske narave pri Meddruštvenem odboru Dolenjske in Bele krajine
Predlagatelj MDO PD Dolenjske in Bele krajine

Odbor za varstvo gorske narave pri MDO Dolenjske in Bele krajine deluje že vse od nastanka meddruštvenih odborov. Delo odbora bogati delo vseh društev znotraj MDO, krepi medsebojno sodelovanje ter z dejavnostjo varovanja in ohranjanja narave postavlja MDO Dolenjske in Bele krajine v sam vrh znotraj Planinske zveze Slovenije, še posebno na področju usposabljanja in izobraževanja.

Albin Žnidarčič - PD Sežana
Predlagatelj PD Sežana

Albin je prva generacija varuhov gorske narave iz leta 2002. Bil je vodja odbora VGN pri nekdanjem MDO Primorsko-notranjskih planinskih društev (sedaj MDO PD Primorske) ter idejni in organizacijski vodja številnih akcij. Poznan je po svoji prizadevnosti in nesebični angažiranosti za varovanje gorske in druge narave, tako znotraj PD Sežana, komisije za planinske poti, komisije za varstvo gorske narave in pri ostalem planinskem udejstvovanju.

Čestitamo!
https://www.pzs.si/novice.php?pid=11654 8. 2. 2023