PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


petek, 28. april 2017, ob 11.30 uri

Izberite Ime meseca - med kandidati tudi Peter Dakskobler

Kdo je najbolj zaznamoval marec? Dejan Savić, Xhevat Lumi, Peter Dakskobler ali Oto Luthar.
Glasujete lahko preko spleta ali s poslanim SMS sporočilom

Za poslano SMS sporočilo smo še posebej hvaležni, saj tako prispevate tudi 1 € za socialno ogrožene otroke. Vsa zbrana sredstva namreč namenjamo projektu Botrstvo v Sloveniji, ki pomaga otrokom v hudih finančnih in socialnih stiskah. Več informacij o projektu smo zapisali na posebni strani, vsak teden pa bomo na Valu 202 pripovedovali zgodbe otrok, ki potrebujejo vašo pomoč.
 
Kandidati za Ime meseca aprila so:

Dejan Savić iz Greenpeacea Slovenija, ene od več kot 70 civilnodružbenih organizacij, združenih v iniciativo Break Free v Sloveniji. Na podnebni budnici so z več kot 5300 podpisniki opozorili na prazne obljube Pariškega sporazuma in zahtevali ambicioznejšo podnebno politiko. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na številko 1919.)

Xhevat Lumi, kirurg z očesne klinike UKC Ljubljana, ki je z ekipo izvedel prvo avtologno presaditev očesne mrežnice pri nas. Gre za inovativno metodo, pri kateri bolniku presadijo del njegove zdrave mrežnice, torej živčno tkivo, za katerega je do nedavnega veljalo, da se ga ne da presaditi. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na številko 1919.)

Peter Dakskobler, predstavnik gibanja gorskih kolesarjev odprimopoti.si, ki so pri nas pripravili množično čistilno akcijo čiščenja kolesarskih in planinskih poti. S 500 udeleženci so presegli pričakovanja in prejeli priznanje Mednarodne gorskokolesarske zveze IMBA Evropa. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na številko 1919.)

Oto Luthar, direktor znanstveno raziskovalnega centra SAZU in eden od pobudnikov Shoda za znanost, kjer je več kot tisoč znanstvenikov opozorilo na slabe razmere za delo in od vlade zahtevalo, da jim do leta 2020 nameni odstotek BDP-ja. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL4 na številko 1919.)

https://www.pzs.si/novice.php?pid=11746 22. 6. 2024