PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


četrtek, 18. maj 2017, ob 11. uri

Ta konec tedna v prestolnici Triglav The Rock Ljubljana

V soboto, 20. maja 2017, bo na Kongresnem trgu v Ljubljani potekal prvi Triglav The Rock Ljubljana, mednarodno tekmovanje serije masters v balvanih. Na športnoplezalnem spektaklu bodo nastopili najboljši balvanisti na svetu, med njimi tudi Janja Garnbret in Jernej Kruder. Nagradni sklad tekmovanja znaša 14.000 evrov.
Tekmovanje Triglav The Rock Ljubljana, skladno s pravili Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC), se začenja s petkovimi kvalifikacijami v Kopru, kjer si bo med več kot 100 prijavljenimi tekmovalci deseterica v ženski in prav toliko plezalcev v moški kategoriji skušala zagotoviti vstopnico na sobotno tekmo. Tam jih bo čakalo po 10 povabljenih plezalcev v vsaki kategoriji, med njimi Jan Hojer, Rustam Gelmanov, Martin Stranik, Jeremy Bonder, Alexey Rubtsov, Jongwon Chon, Sa Sol, Chloe Caulier in drugi.

"Ne obremenjujem se s konkurenco, užival bom ter plezal po svojih najboljših močeh. Že od majhnega si želim, da bi nastopil pred domačo publiko, zato tekma zame pomeni dodatno motivacijo za dobro plezanje,” pravi ambasador dogodka Jernej Kruder, eden od favoritov sobotne tekme (finale se začenja ob 20.00), ki ga bo prenašala tudi nacionalna televizija. Zmagal bo tisti, ki bo v najmanj poskusih preplezal največje število balvanov in domov odnesel 3000 eur. Slovenske barve bodo zastopali tudi Janja Garnbret, Mina Markovič, Domen Škofic in drugi člani slovenske reprezentance v športnem plezanju ter številni drugi plezalci.

TriglavTheRockLjubljana
Simon Rožnik, Lorin Möscha, Anže Štremfelj, Jernej Kruder in Matej Planko v pričakovanju športnoplezalnega spektakla Triglav The Rock Ljubljana

"Naš cilj je, da bo tekma v središču prestolnice vsako leto boljša in da bo Triglav The Rock Ljubljana do leta 2020, ko bo plezanje prvič tudi olimpijski šport, najboljša tekma v Evropi,” je na novinarski konferenci povedal Lorin Möscha, sicer tudi glavni organizator tekem v Log-Dragomerju. "Kongresni trg je izredno lep, plezalna stena pa bo višek športnih tekmovanj v centru Ljubljane. Kulisa z ljubljanskim gradom v ozadju je izjemna,” je izbiro lokacije komentiral Simon Rožnik, direktor podjetja Ekstrem.

Pogled na Kongresni trg bo izjemen tudi za tekmovalce, ki jih čaka velik izziv. "Potrudili smo se, da so balvani zanimivi za gledalce in hkrati predstavljajo izziv za tekmovalce. Vso energijo smo vložili v to, da smo postavili kombinacijo obojega,” je povedal postavljalec smeri Anže Štremfelj. Tekmovanje je podprla tudi Planinska zveza Slovenije. “Po Kranju, kjer bo letos potekala že 22. tekma za svetovni pokal, in Log-Dragomerju smo dobili nadgradnjo plezalnih dogodkov pri nas. Združili so se organizatorji z veliko izkušnjami. Verjamem, da nas čaka velik spektakel, ki bo vsem, ki se ne ukvarjajo s plezanjem pokazal, kako atraktiven in zanimiv šport je to,” razmišlja generalni sekratar PZS Matej Planko. Na krovni slovenski plezalni organizaciji upajo, da bo takšna promocija plezanja v ta šport privabila nove plezalce.

TriglavTheRockLjubljana_3D_2
Prizorišče na Kongresnem trgu v Ljubljani

 Petek, 19. maj
> Plus Climbing Koper

 10.00-20.00 #SlovenijaPleza: plezalni program za obiskovalce (za otroke in odrasle)
 15.00-19.00: kvalifikacije

 Sobota, 20. maj > Kongresni trg, Ljubljana
 10.00-20.00 #SlovenijaPleza: plezalni program za obiskovalce (za otroke in odrasle) 
 13.00-15.30 polfinale
 19.30-20.00 predstavitev finalistov
 20.00-22.00 finale > v živo na TV Slovenija 2

Na Triglav The Rock Ljubljana lahko 20. maja na Kongresnem trgu tudi sami zlezete v mamljivi svet oprimkov na plezalnem stolpu PZS, medtem ko najglasneje navijate za naše najboljše in zberete njihove podpise. Več >>>
#SlovenijaPleza na Triglav The Rock Ljubljana.

-------------------------
Povezane novice:
Triglav The Rock Ljubljana
Garnbretova zmagovalka tokijske tekme svetovnega pokala v balvanskem plezanju
Garnbretova 2., Kruder 3. v Nanjingu na Kitajskem
Na Kitajskem prva balvanska zmaga za Janjo Garnbret
Kruder in Garnbretova 5. in 6. za uvod v SP 2017 v balvanih
#SlovenijaPleza olimpijsko in rekreativno
https://www.pzs.si/novice.php?pid=11781 15. 7. 2024