PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sreda, 14. junij 2017, ob 14. uri

V celoti urejen 120-kilometrski odsek STKP od Rajhenava do Premagovcev pri Kostanjevici

Markacisti PD Krka Novo mesto so v petek, 9. junija 2017, na delovni akciji urejanja odseka Slovenske turnokolesarske poti (STKP) od Planinskega doma pri Gospodični do Ravne gore na Gorjancih opremili še zadnji manjkajoči odsek na poti od Rajhenava sredi kočevskih gozdov do Premagovcev pri Kostanjevici. Na Trdinovem vrhu je odslej pritrjen tudi nov žig STKP.
Slovenska turnokolesarska pot (STKP), s 1800 kilometri dolžine najdaljša vezna pot PZS, je bila odprta junija lani na Dnevu slovenskih planinskih doživetij. Za orientacijo so v spletnem vodniku na naslovu pzs.si/ktk/wpstkp na voljo GPS-sledi in kratki opisi etap, pot pa je tudi že vrisana v novih zemljevidih PZS.

Na željo številnih turnih kolesarjev smo že v lanski jeseni začeli pot tudi markirati in opremljati z usmerjevalnimi tablami. Pot markirajo družno markacisti in turni kolesarji, zaradi obsega del in visokih materialnih stroškov pa bomo za to potrebovali še dve ali tri leta.

Z deli smo najdlje na območju MDO Dolenjske in Bele krajine. Markacisti PD Krka Novo mesto so v petek, 9. junija 2017, na delovni akciji urejanja odseka STKP od Planinskega doma pri Gospodični do Ravne gore na Gorjancih opremili še zadnji manjkajoči odsek na poti od Rajhenava sredi kočevskih gozdov do Premagovcev pri Kostanjevici. Postavili so manjkajoči drog s smernimi tablami na Ravni gori ter pritrdili osem smernih tabel na križiščih na že obstoječe drogove. Tako je že omenjeni skoraj 120 kilometrov dolg odsek STKP sklenjen in v celoti urejen. Na Trdinovem vrhu pa je odslej pritrjen tudi nov žig STKP.

Mladen Živković, načelnik markacistov PD Krka Novo mesto

-------------------------
Povezana novica:
Prve usmerjevalne table na Slovenski turnokolesarski poti

logo_asZavarovalnica Adriatic Slovenica je podprla vzpostavitev varnejše Slovenske turnokolesarske poti.
https://www.pzs.si/novice.php?pid=11854 15. 7. 2024