PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


četrtek, 27. julij 2017, ob 11.45 uri

Priljubljeni koncerti klasične glasbe se z Ledin selijo na Orožnovo kočo pod Črno prstjo

Franci Beguš je tisti oskrbnik planinske koče, ki mu je uspelo dvigniti glasbo na višji nivo. Pravzaprav je zgolj povabil glasbo visokega nivoja na višjo nadmorsko višino, ki se skupaj z njim seli na planino Za Liscem pod Črno prstjo.
V preteklih letih so na dvorišči, ob slabem vremenu pa v jedilnici Kranjske koče na Ledinah odmevali zvoki klasičnih glasbenih inštrumentov. Tam smo lahko prisluhnili mojstrovinam uveljavljenih glasbenikov pa tudi nadarjenih mladih glasbenic in njihovih moških kolegov.

Nič drugače ne bo letos - glasba ostaja na enako visoki kakovostni lestvici, zamenjala bo le »oder«, ki se je, skupaj z oskrbnikom in organizatorjem koncertov, Francijem Begušem, preselil pred, v primeru slabega vremena pa v Orožnovo kočo na planini za Liscem pod Črno prstjo.

Prvi letošnji koncert bo potekal to soboto, t.j., 29. julija, s pričetkom ob 16. uri. Zaigrala nam bosta dua Terrafolk in Aritmija, s posebno gostjo, indijsko izvajalko Sabhino Khan.

Napovemo lahko pa že naslednji koncert, ta bo pod Črno prstjo potekal v soboto, 12. avgusta, prav tako s pričetkom ob 16. uri. Z dvorišča Orožnove koče, se bodo po okolici razlegali zvoki Beethovnovega septeta. Zaigrali bodo: Ziga Faganel z violino, Gea Volfand Panter z violi, Alja Mandič z violončelom, Jošt Lampret s kontrabasom, Aljaž Beguš se nam bo predstavil s klarinetom, Leonardo Caligaris in Jože Roser pa s fagotom in rogom.

Vabljeni na klasično glasbeno gorsko osvežitev!

https://www.pzs.si/novice.php?pid=11945 30. 3. 2020