PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


torek, 17. oktober 2017, ob 14.30 uri

Srbsko-slovensko-hrvaška zasedba na drytooling akademiji v Zagorju

Pretekli konec tedna, 14. in 15. oktobra 2017, je v Zagorju potekala tradicionalna drytooling akademija v organizaciji Vilija Gučka. Zbrala se je lepa mednarodna zasedba, deset Srbov, dva Hrvata in devet Slovencev.
V soboto se je plezalo v Znojilah. Po uvodnih besedah in nasvetih mojstrov drytoolinga - Janeza Svoljška, nedavnega zmagovalca tekem svetovnega pokala v lednem plezanju, ter Maria Musulina, prav tako zelo močnega hrvaškega tekmovalca in sodnika, smo udeleženci začeli plezati. Kljub temu da se razpon ocen v Znojilah konča že pri stopnji D8, smo se tudi tisti, željni težjih smeri, pošteno namučili. Vili Guček je namreč ob delanju plezališča poskušal ohraniti plezanje zgolj po naravnih razčlembah in potrebnega je bilo ogromno občutka pri zatikanju. Zelo je navijalo predvsem v glavo, pa tudi marsikatera smer si zasluži vsaj kak plus pri oceni več! Zvečer je na Planinskem domu v Gorah sledilo motivacijsko predavanje Janeza Svoljška. Predstavil nam je svojo tekmovalno pot, od začetkov, kjer je na mednarodnih tekmah vselej izstopal kot edini udeleženec, ki pleza z gojzarji, pa do njegovega fantastičnega vzpona na svetovni vrh.

V nedeljo smo se udeleženci razdelili na dve ekipi, tista z željo po plezanju lažjih smeri, je ostala v Zasavju, preostali pa smo se podali na Gorenjsko, kjer smo splezali smeri do stopnje D11.

Maja Šuštar

-------------------------
https://www.pzs.si/novice.php?pid=12104 29. 1. 2022