PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 13. november 2017, ob 7. uri

Planinstvo za invalide/OPP v Tedniku na TV Slovenija

V ponedeljek, 13. novembra 2017, so v Tedniku na 1. programu TV Slovenija predstavili delo delovne skupine Planinstvo za invalide/OPP. Snemanje se je odvijalo na Limbarski gori in na Uštah nad Moravčami, 24. oktobra 2017.
Dan, kot na dlani​, sonce​, prečudoviti razgledi na vrhove in doline, dobra volja, v zraku je bilo čutiti veselje, pohodniki v pričakovanju doživetij, spremljevalci in strokovni delavci navdušeni, da lahko dan preživimo zunaj v naravi, v hribih v dobri družbi. Hoja po šelestečem listju, topli sončni žarki, nasmejani obrazi ... Težko je opisati vse občutke, poglede in lepote narave obarvane v barvito jesen, ki smo jih videli, zaobjeli in doživeli.

Lahko pa vam ponudimo sliko, ki bo približala naš dan​ in to:​ ​v ​prispevk​u​ planinstvo za invalide​/OPP, ki ​ bo v oddaji Tednik na TV SLO1 v ponedeljek, 13. ​novembra 2017 ob 20 uri.

Prijeten ogled,
delovna skupina: Planinstvo za invalide/OPP


>>> V hribe na invalidskem vozičku (posnetek oddaje)
Svet invalidov je poln omejitev in ovir. In zato je veselje toliko večje, ko je premagana kakšna na prvi pogled nepremagljiva ovira. Denimo osvojiti hrib na invalidskem vozičku. Zdi se težko, a na Planinski zvezi Slovenije se že nekaj časa trudijo, da bi invalidom približali gorski svet. Pri tokratnem izletu se jim je pridružila tudi ekipa Tednika.
https://www.pzs.si/novice.php?pid=12180 15. 7. 2024