PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 20. november 2017, ob 10.25 uri

Janja in Domen na stopničkah, Mina, Katja in Jernej uspešni v Guangzhouju

Najboljši športni plezalci na svetu so po sklepni tekmi svetovnega pokala 2017, ki je bila 11. in 12. novembra v Kranju, teden pozneje nastopili na mastersu na Kitajskem. Janja Garnbret je z zmago v težavnosti in drugim mestom v balvanih potrdila prevlado, Domen Škofic je bil drugi v težavnosti, uspešno so nastopili tudi Mina Markovič, Katja Kadić in Jernej Kruder.
Na odprto tekmovanje GuangZhou Master so bili povabljeni najboljši v svetovnem pokalu 2017, prva deseterica v skupnem seštevku v posamični disciplini. Slovensko reprezentanco v športnem plezanju je zastopala peterica.

V težavnosti je Janja Garnbret (Šaleški AO), letošnja skupna zmagovalka SP v težavnosti in kombinaciji, z zmago še enkrat pokazala, da je trenutno najboljša na svetu, druga je bila Avstrijka Jessica Pilz, tretja pa Južna Korejka Jain Kim, sicer druga v skupnem seštevku SP v težavnosti in kombinaciji. Odlično je nastopila Katja Kadić (PK Škofja Loka), ki je bila peta, prav tako Mina Markovič (ŠPK Plus), ki ji je zmanjkalo časa in je končala na šestem mestu.

Pri moških je na stopničke znova stopil Domen Škofic (ŠPO PD Radovljica), ki je bil s finalnim vrhom drugi, premoč je moral priznati le Avstrijcu Jakobu Schubertu, ki je slavil tudi v Kranju. Tretji je bil Japonec Yoshiyuki Ogata. Jernej Kruder (ŠPO PD Celje Matica) je bil 14.

Tudi v balvanih je bila od naših najuspešnejša Ganbretova, ki se je veselila drugega mesta, Mina Markovič na 7. in Katja Kadič na 8. mestu pa sta za las zgrešili finale. Prepričljivo je zmagala Japonka Miho Nonaka, tretja je bila Južna Korejka Kimova.

V moški konkurenci je slovenski specialist za balvane Jernej Kruder dosegel 9. mesto, Domen Škofic je bil 13. Zmagal je Južni Korejec Jongwon Chon pred Rusom Aleksejem Rubtsovom in Japoncem Yoshiyukijem Ogato.

Garnbretova, Kadićeva in Kruder so se poskusili tudi v hitrostnem plezanju.

Janja in Domen sta s Kitajske odpotovala na dopust pred novo sezono, preostala trojica se vrača domov, saj jih ta konec tedna v Kranju čaka sklepna tekma državnega prvenstva. Katja bo 25. novembra nastopila tudi na tekmovanju La Sportiva Legends Only.

Manca Čujež

-----------------------
Povezani novici:
12. Plezalni dnevi Kranja z bogatim programom ob 70-letnici AO PD Kranj
Janja Garnbret zmagovalka Kranja in svetovnega pokala 2017, Slovenija na vrhu pokala narodov
https://www.pzs.si/novice.php?pid=12196 19. 9. 2020