PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sreda, 11. april 2018, ob 11.30 uri

Srebrna Lučka in bronasta Lucija za uvod v evropski mladinski pokal 2018

V francoskem Voironu je 7. in 8. aprila 2018 potekala prva letošnja tekma za evropski mladinski pokal v težavnosti, na kateri je nastopila 15-članska zasedba slovenske mladinske reprezentance v športnem plezanju. Najvišje - na drugo in tretjo stopničko - sta se povzpeli Lučka Rakovec in Lucija Tarkuš.

Slovenska mladinska reprezentanca v športnem plezanju je na tekmo odpotovala s petnajstčlansko ekipo. V treh starostnih kategorijah sta se najbolje odrezali Lučka Rakovec (ŠD Proteus), ki je v kategoriji kadetinj osvojila srebrno medaljo, ter Lucija Tarkuš (AK Slovenska Bistrica), ki je v kategoriji starejših deklic osvojila bronasto medaljo. Za Lucijo je to prva medalja na tekmovanjih pod okriljem Mednarodne zveze za športno plezanje, Lučka Rakovec pa že na začetku sezone kaže dobro formo, kar je dobra popotnica za nadaljevanje priprav za njen nastop na olimpijskih igrah mladih, ki bodo oktobra v Buenos Airesu.

Slovenska ekipa je imela v finalu še štiri tekmovalce. Luka Potočar (ŠPO PD Radovljica) je v kategoriji kadetov s 4. mestom le za las zgrešil uvrstitev na zmagovalni oder. Lana Skušek (ŠPO PD Komenda) se je med mladinkami uvrstila na 8. mesto, v kategoriji starejših deklic se je Maja Majcen (ŠPO PD Celje Matica) uvrstila na 10. mesto, enak rezultat pa je dosegel Andrej Polak (PK Kamnik) v kategoriji kadetov.

ep_voiron_2018_slovenska_mladinska_reprezentanca
Slovenska mladinska reprezentanca v športnem plezanju uspešno začela sezono (foto SJCT)

Slovenske uvrstitve na MEP Voiron 2018

Mladinci: 19. Klemen Novak
Mladinke: 8. Lana Skušek
Kadeti: 4. Luka Potočar, 10. Andrej Polak, 15. Žiga Zajc, 25. Aljaž Resnik
Kadetinje: 2. Lučka Rakovec
Starejši dečki: 15. Anej Batagelj, 22. Bine Meke, 24. Timotej Romšak, 27. Grega Verbuč
Starejše deklice: 3. Lucija Tarkuš, 10. Maja Majcen, 12. Betka Debevec in Ema Seliškar

Omenimo še, da je v slovenski reprezentanci, zaradi obveznih treningov v članski reprezentanci manjkalo nekaj odličnih mladink, ki bi se na tekmi borile za sam vrh. Sicer čakajo mladinsko reprezentance poleg tekem za evropski mladinski pokal štirje vrhunci sezone. Konec maja bo na sporedu evropsko mladinsko prvenstvo v težavnosti in hitrosti, ki ga bo gostil Imst. V avgustu jih čaka nastop na svetovnem mladinskem prvenstvu, kjer se bodo pomerili v vseh disciplinah ter nastop na mladinskem evropskem prvenstvu v balvanskem plezanju, ki ga bo gostil Bruselj. Vrhunec mladinskih tekmovanj bo tekmovanje na olimpijskih igrah mladih, ki jih bo oktobra gostil Buenos Aires. Slovenijo bosta na zgodovinskem dogodku, saj se bo športno plezanje prvič predstavilo občinstvu pod olimpijskimi krogi, zastopali Lučka Rakovec in Vita Lukan.

Fotogalerija Voiron 2018 - Slovenska mladinska reprezentanca >>>

Jernej Peterlin

Vir: Friko.si

https://www.pzs.si/novice.php?pid=12511 26. 1. 2022