PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sreda, 20. junij 2018, ob 8.30 uri

Letos izbiramo naj planinsko in naj visokogorsko planinsko kočo

Sredi junija se v slovenskih hribih že tradicionalno začenja poletna planinska sezona, kar pomeni, da boste gostoljublja planinskih koč deležni vse dni v tednu. Vabimo vas, da nam že četrto leto zapored skupaj z digitalnim medijem Siol.net pomagate izbrati najljubšo planinsko kočo. Kot novost dodajamo izbor za naj visokogorsko planinsko kočo. Z glasovanjem se potegujete za lepe planinske nagrade.
V izboru za naj planinsko kočo 2018 letos sodeluje rekordnih 158 koč, od tega je 29 visokogorskih, ki smo jim letos namenili samostojno kategorijo, saj menimo, da si zaradi oteženega dostopa in težjih razmer za delo to zaslužijo. To pomeni, da boste letos lahko izbirali naj planinsko kočo in naj visokogorsko planinsko kočo.

Siol.net akcijo tudi tokrat pripravlja v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije, krovno organizacijo slovenskega planinstva. Iščemo tisto, ki vas je prepričala s svojo gostoljubnostjo, urejenostjo, inovativnostjo, posluhom za vaše želje, kočo, kjer so vas najbolj razvajali in kjer so na vas naredili največji vtis.

Izbiramo naj planinsko kočo 2018. Seznam koč si lahko ogledate in zanje glasujete TUKAJ. Za vseh 158 koč se pomaknite z drsnikom navzdol.

Akcija Naj planinska koča 2018 se je začela 18. junija, trajala pa bo do vključno 11. septembra 2018. Prvi krog izbora bo potekal od 18. 6. 2018 do 6. 8. 2018, drugi krog pa od 7. 8. 2018 do 11. 9. 2018. Ker brez vaše pomoči seveda ne bo šlo, vas vabimo, da glasujete za svojo najljubšo planinsko postojanko, s to razliko, da boste letos za sodelovanje v izboru oddali dva glasova.

Glasova oddate tako, da na glasovnici (najdete jo tukaj >>>) označite najljubšo kočo (naj planinska in naj visokogorska koča) in v posebnem obrazcu oddate želene podatke. V prvem krogu (od 18. junija do 6. avgusta 2018) boste lahko izbirali med 158 različnimi planinskimi kočami, v drugem krogu (od 7. avgusta do vključno 11. septembra 2018) pa boste svoj glas lahko namenili le eni od finalistk v obeh kategorijah, ki bodo v prvem krogu glasovanja zbrale največ glasov.

Naj planinska koča leta 2018 bo postala tista, ki bo zbrala največ glasov. Lani ste z naskokom največ glasov namenili Roblekovemu domu na Begunjščici, ki kot zmagovalna koča letos zaradi pravil izbora ne bo sodelovala v konkurenci, bomo pa seveda preverili, kaj je oskrbnikom prinesel laskavi naziv. Predlani ste na prestol postavili Valvasorjev dom pod Stolom, leta 2015 pa ste največ glasov namenili Planinskemu domu na Kumu.

naj_planinska_koca_2017_roblekov_dom_ekipa_foto_manca_cujez
Lani ste za naj planinsko kočo izbrali Roblekov dom na Begunjščici, za katerega letos zaradi pravil izbora ne boste mogli glasovati. (foto Manca Čujež)

Izmed vseh prispelih glasov bomo v prvem krogu glasovanja vsak teden izžrebali naslednje nagrade:
1 x steklenička za vodo TSmedia
1 x selfie stick
V drugem krogu pa:
1 x steklenička za vodo TSmedia
1 x selfie stick

Vsi sodelujoči v prvem in drugem krogu boste sodelovali tudi v žrebanju za glavne nagrade:
1x nočitev z zajtrkom za 2 osebi v Vili Planinka na Jezerskem
10 x športna majica Craft
6 x multifunkcionalna rutka Buff
8 x flaška Nalgene

Ves ta čas vas bodo na digitalnem mediju Siol.net razvajali z zgodbami iz slovenskih gora in sprejemali vaše predloge na elektronski naslov: rekreacija@tsmedia.si. Spremljate lahko tudi stran Naj planinska koča na Facebooku.
https://www.pzs.si/novice.php?pid=12665 25. 6. 2024