PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


petek, 6. julij 2018, ob 12. uri

Uster zlat za Luko, srebrn za Tjašo in Lucijo, bronast za Lano

Švicarski Uster je 30. junija in 1. julija gostil šesto tekmo evropskega pokala 2018, tretjo v težavnostnem plezanju. Slovenska mladinska reprezentanca je osvojila štiri medalje, in sicer Luka Potočar zlato, Tjaša Slemenšek in Lucija Tarkuš srebrno in Lana Skušek bronasto.
Potem ko je dva tedna prej zmagal na tekmi v avstrijskem Brunecku, je v Švici Luka Potočar (ŠPO PD Radovljica) že drugič zapored stopil na najvišjo stopničko v kadetski kategoriji (do 18 let), konec maja pa postal mladinski evropski podprvak v težavnosti. V konkurenci do 18 let se je Lučka Rakovec (ŠD Proteus) uvrstila tik pod zmagovalni oder, na četrto mesto. Žiga Zajc (PS Ascendo) je dosegel 22. in Andrej Polak (PK Kamnik) 28. mesto.

V konkurenci mladink (do 20 let) sta drugouvrščena Tjaša Slemenšek (Šaleški AO) in tretjeuvrščena Lana Skušek (ŠPO PD Komenda) morali premoč priznati le zmagovalki, Švicarki Michelle Hulliger.

uster_2018_tjasa_2_lana_3_foto_david_schweizer
Srebro za Tjašo Slemenšek in bron za Lano Skušek na tekmi MEP v težavnosti v Švici (foto David Schweizer/SAC Swiss Cimbing Team)

Med najboljšimi ostaja tudi Lucija Tarkuš (AK Impol Slovenska Bistrica), v Ustru druga med starejšimi deklicami, od nje je bila boljša le Ukrajinka Nika Potapova. V kategoriji do 16 let je odlično nastopilo še več slovenskih plezalk: Maja Majcen (ŠPO PD Celje Matica) je bila četrta, Ema Seliškar (AK Impol Slovenska Bistrica) deveta in Letija Fajfar (AO PD Kranj) enajsta.

Ta konec tedna slovensko mladinsko reprezentanco v športnem plezanju pod vodstvom selektorja Anžeta Štremflja v Münchnu čaka naslednja - in zadnja - tekma MEP v težavnosti, 21. in 22. julija pa še zadnja balvanska preizkušnjega letošnjega MEP. Konec avgusta bo svetovno mladinsko prvenstvo v Moskvi in nato balvansko evropsko mladinsko prvenstvo v Bruslju, oktobra pa so na sporedu mladinske olimpijske igre v Buenos Airesu.

Iskrene čestitke!

Manca Čujež

https://www.pzs.si/novice.php?pid=12697 6. 12. 2021