PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sobota, 21. julij 2018, ob 6. uri

Srebro za paraplezalca Tanjo Glušič in Gregorja Selaka v Brianconu

Francoski Briancon je 18. julija gostil drugo tekmo v paraplezanju v letošnji sezoni in prvo, ki je štela tudi za svetovni pokal. Slovenska predstavnika Tanja Glušič in Gregor Selak sta domov prinesla vsak svojo srebrno medaljo.
Potem ko sta deset dni prej na uvodni tekmi v letošnjo sezono, tradicionalnem paraplezalnem mastersu v Imstu, Tanja Glušič (AK Ravne) in Gregor Selak (Društvo za razvoj plezalne kulture) stopila na najvišjo stopničko, sta člana slovenske paraplezalne reprezentance iz Briancona prinesla dve srebrni medalji. Gluhoslepa plezalka Tanja je v Franciji nastopila v kategoriji B2 (omejitev vida), medtem ko je Gregor, ki bije boj z multiplo sklerozo, tekmoval v kategoriji RP3 (z omejenim gibanjem, močjo ali ravnotežjem).

briancon_gregor_selak_foto_sytse_van_slooten
Gregor Selak si je na tekmi svetovnega pokala v Brianconu priplezal srebrno medaljo (foto Sytse van Slooten)

"Oba sta v kvalifikacijah pokazala odlično plezanje in obe kvalifikacijski smeri splezala do vrha. Finale je postregel s precej težjimi smermi, kjer je Gregor zamenjal mesto iz Imsta z Italijanom Alessandrom Nerijem, Tanji pa kljub trudu in navdušenju občinstva ni uspelo narediti zadnjega giba, ki je bil za njeno višino nekoliko predolg. Zmagala je novinka v svetovnem pokalu, Britanka Abigail Robinson, ki je s suvereno predstavo napovedala resen boj za septembrsko svetovno prvenstvo v Innsbrucku," je nastop svojih varovancev ocenil selektor slovenske paraplezalne reprezentance Jurij Ravnik.

briancon_tanja_glusic_foto_sytse_van_slooten
Tanja Glušič na drugi stopnički zmagovalnega odra v Brianconu (foto Sytse van Slooten)

Posnetek finala je na voljo na Youtube kanalu >>> Mednarodne zveze za športno plezanje (IFSC).

Iskrene čestitke!

Manca Čujež

-------------------------
Povezana novica:

---------------------------------------
Medijske in spletne objave:
https://www.pzs.si/novice.php?pid=12725 15. 7. 2024