PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


petek, 7. september 2018, ob 18.30 uri

Škofic in Potočar v polfinalu SP Innsbruck 2018 v težavnosti

Drugi dan svetovnega prvenstva 2018 v športnem plezanju v avstrijskem Innsbrucku so bile na sporedu moške kvalifikacije v težavnosti. V nedeljski polfinale sta se od slovenske peterice uvrstila Domen Škofic in Luka Potočar.
Domen Škofic (ŠPO PD Radovljica), slovenski adut v težavnosti, si kot zmagovalec v svoji kvalifikacijski skupini prvo mesto po kvalifikacijah deli z aktualnim svetovnim prvakom, Čehom Adamom Ondro. 24-letni Radovljičan, ki je letos že dvakrat stal na tretji stopnički svetovnega pokala, v skupem seštevku katerega je trenutno četrti, ima tako najboljše izhodišče za nadaljnje tekmovanje. Na preteklih dveh svetovnih prvenstvih, leta 2016 v Parizu in 2014 v Gijonu, si je v težavnosti priplezal četrto mesto.

Polfinale si je priplezal tudi njegov klubski kolega Luka Potočar (ŠPO PD Radovljica) z odličnim sedmim mestom kvalifikacij. 16-letni Jeseničan, v kadetski konkurenci mladinski svetovni podprvak 2018 v težavnosti, se na svetovnem prvenstvu prvič meri v članski konkurenci.

V kvalifikacijah je nastopila še trojica slovenskih športnih plezalcev. Martinu Bergantu (PK Škofja Loka) na 27. mestu se je polfinale za las izmuznilo, Jernej Kruder (ŠPO PD Celje Matica) je dosegel 35. in Milan Preskar (PK Kamnik) 49. mesto med 123 tekmovalci.

Moški polfinale in finale v težavnosti sta na sporedu v nedeljo, medtem ko bo že jutri znana nova svetovna prvakinja. V sobotni polfinale so se od Slovenk uvrstile Janja Garnbret (Šaleški AO), Lučka Rakovec (ŠD Proteus) in Mia Krampl (AO PD Kranj).

Sobota, 8. september
13.00 polfinale TEŽAVNOST ženske (V ŽIVO)
19.00 finale TEŽAVNOST ženske (V ŽIVO)

Nedelja, 9. september

13.00 polfinale TEŽAVNOST moški (V ŽIVO)
19.00 finale TEŽAVNOST moški (V ŽIVO)

Manca Čujež
https://www.pzs.si/novice.php?pid=12825 6. 6. 2020