PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


petek, 21. september 2018, ob 11. uri

V Kranju spoznajte slovensko paraplezalno reprezentanco

Slovenska paraplezalna reprezentanca, ki sega v sam svetovni vrh, se bo v soboto, 29. septembra 2018, med 10. in 17. uro predstavila na prizorišču tekme svetovnega pokala v športnem plezanju Kranj 2018, v športni dvorani Zlato polje. Vabljeni, da spoznate naše paraplezalne ase in paraplezanje ter se tudi sami preizkusite v plezanju z zavezanimi očmi.
Slovensko paraplezalno reprezentanco, ki deluje pod vodstvom selektorja Jurija Ravnika, sestavljajo trije člani: veterana tekmovanj Tanja Glušič (AK Ravne) v kategoriji omejitve vida B2 in Gregor Selak (Društvo za razvoj plezalne kulture) v kategoriji omejitve gibanja RP3 ter letošnji novinec Matej Arh (AO PD Kranj) v kategoriji RP1. Zadnje svetovno prvenstvo, prvo ime katerega je bila večkratna svetovna prvakinja Janja Garnbret, je bilo izjemno uspešno tudi za naše paraplezalce, saj sta Glušičeva in Selak v Innsbrucku osvojila bronasto kolajno, kar je tako za gluho-slepo plezalko kot plezalca z multiplo sklerozo že drugo odličje s svetovnega prvenstva v njuni izjemni karieri. Arh pa zaradi poškodbe zapestja v Avstriji ni nastopil.

innsbruck_paraplezalna_foto_manca_cujez
Veselje za bronasta paraplezalca Gregorja Selaka in Tanjo Glušič ter selektorja slovenske paraplezalne reprezentance Jurija Ravnika (foto Manca Čujež)

Predstavitev slovenske paraplezalne reprezentance na tekmi SP v Kranju

>>> dvorana Zlato polje, sobota, 29. september 2018, od 10. do 17. ure

Program
  • Meet & greet s člani parareprezentance, ki so prisotni na dogodku, postavljen bo tudi mali plezalni stolp.
  • Dražba reprezentančne majice s podpisom Janje Garnbret za podporo parareprezentanci.
  • Poskusi kategorijo B1: ena smer se omogoči za plezanje z zavezanimi očmi z varovanjem od zgoraj, plezalcem se meri najhitrejši čas.
  • Videopredstavitev reprezentance: na zaslonu se vrtijo posnetek finala svetovnega prvenstva in drugi posnetki o paraplezanju.
  • Odprto paraplezanje: ob vmesnih terminih se omogoči obisk stene zainteresiranim zavodom in skupinam, ki bi jih zanimalo paraplezanje ali bi želeli to poskusiti.
https://www.pzs.si/novice.php?pid=12862 17. 6. 2024