PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sreda, 26. september 2018, ob 11.10 uri

Praznovanje na naj planinskih kočah - Klemenči jami in Valvasorju - ta konec tedna

Prihajajoči konec tedna bo dvojno praznovanje za naj planinsko kočo 2018 s krajšim kulturno-zabavnim programom in predajo plakete zmagovalcem letošnje akcije. V soboto, 29. septembra, ob 11. uri vabljeni na Kočo na Klemenči jami pod Ojstrico, naj visokogorsko planinsko kočo, v nedeljo, 30. septembra, pa ob isti uri na Valvasorjev dom pod Stolom, ki je že tretjič izbran za naj planinsko kočo.
naj_planinska_koca_2018_foto_arhiv_alesa_stefetaZadnji septembrski konec tedna bo v znamenju planinskih praznovanj. V soboto, 29. septembra, bo ob 11. uri slovesno na Koči na Klemenči jami pod Ojstrico. Priljubljeno postojanko, ki kraljuje nad Logarsko dolino, so obiskovalci gora v tracionalni poletni akciji Planinske zveze Slovenije in spletnega portala Siol.net okronali za naj visokogorsko planinsko kočo, kar je veliko priznanje tako za oskrbnika Rada Novaka, ki z ekipo daje koči pečat zadnjih sedem let, kot za PD Solčava.

Dan pozneje, v nedeljo, 30. septembra, bo v okviru evropskega tedna športa pod krovom akcije Slovenija planinari ob 11. uri praznovanje na Valvasorjevem domu pod Stolom, ki je slavil že v letih 2014 in 2016 in tako nadaljuje zmagoviti pohod PD Radovljica, saj je lani lovoriko osvojil Roblekov dom na Begunjščici v upravljanju istega planinskega društva. Oskrbniška ekipa z Alešem Štefetom na čelu vabi na krajšo slovesnost, po kateri bo za dobro voljo in zabavo poskrbel Duo King. 

Obe letošnji zmagovalki slovita tudi po odlični kulinariki, kar bo le še pika na i planinskemu pohodu in prijetnem dnevu v gorah in dobri družbi. Poleg plakete bosta dobitnici laskavega naziva prejeli tudi žiga Naj planinska koča in Naj visokogorska koča 2018, s katerima bodo obiskovalci lahko požigosali svoje planinske dnevnike.

naj_planinska_koca_vabilo
Na Koči na Klemenči jami pod Ojstrico in Valvasorjevem domu pod Stolom boste lahko svoj Planinski dnevnik požigosali z novim žigom (foto Manca Čujež)

Oskrbnika Rado Novak in Aleš Štefe bosta v noči na petek, s 27. na 28. september, nočna gosta na 1. programu Radia Slovenija. Pogovoru lahko prisluhnete nekaj minut čez polnoč.

V nedeljo bo organiziran voden pohod do Valvazorjevega doma in sicer s štartom ob 9. uri s parkirišča v Završnici. Pohod vodijo vodniki domačega društva - PD Radovljica.

Konec tedna pa dobrodošli vsi, ki stavite na planinsko gostoljubje in prijaznost v osrčju gora!

logo_beactive

-------------------------
Povezana novica:
https://www.pzs.si/novice.php?pid=12877 19. 7. 2024