PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


četrtek, 27. september 2018, ob 11. uri

Oskrbnika Rado Novak in Aleš Štefe nočna gosta na 1. programu Radia Slovenija

Oskrbnika naj visokogorske in naj planinske koče 2018, Rado Novak, prvi mož Koče na Klemenči jami pod Ojstrico, in Aleš Štefe, ki je na čelu oskrbniške ekipe Valvasorjevega doma pod Stolom, bosta v noči na petek, 28. september, gosta na 1. programu Radia Slovenija. Vabljeni k poslušanju pogovora nekaj minut čez polnoč.
"Pomemben del poti v visokogorje in sredogorje je za mnoge tudi obisk planinske koče. Te s svojo vedno bolj raznovrstno kulinarično ponudbo ne zagotavljajo le postojanke, kjer se lahko pohodniki okrepčajo in oskrbijo z nujnimi stvarmi za nadaljevanje pohoda, ampak so tudi prostor druženja. Na nočni obisk prihajata oskrbnika Koče na Klemenči jami pod Ojstrico Rado Novak in Valvasorjevega doma pod Stolom Aleš Štefe, dveh koč, ki sta po izboru slovenskih obiskovalcev gora – vsaka v svoji kategoriji – postali letošnji ”naj planinski koči”. Kaj vse sta oskrbnika vložila v to, da sta koči prejeli omenjeni naziv, boste izvedeli po polnoči," nočni pogovor napoveduje voditelj Aleš Ogrin.

Vabljeni k poslušanju oddaje Nočni obisk v noči na petek, s 27. na 28. september - 10 minut čez polnoč na 1. programu Radia Slovenija.

Prihajajoči konec tedna pa vabljeni na praznovanje za naj planinsko kočo 2018 s krajšim kulturno-zabavnim programom in predajo plakete zmagovalcem letošnje akcije. V soboto, 29. septembra, ob 11. uri bo slovesno na Koči na Klemenči jami pod Ojstrico, naj visokogorski planinski koči, v nedeljo, 30. septembra, pa ob isti uri na Valvasorjevem domu pod Stolom, ki je že tretjič izbran za naj planinsko kočo.
https://www.pzs.si/novice.php?pid=12879 8. 7. 2020