PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


torek, 9. oktober 2018, ob 16. uri

Body worlds vital: originalna razstava pravih človeških teles za vse generacije!

Kaj bi videli, če bi skočili iz svoje kože? Kakšno je telo, kadar je zdravo, s prvimi simptomi bolezni ali obolelo? Kako življenjski slog vpliva na vaše zdravje?
Razstava Gunther von Hagens:


Originalna razstava pravih človeških teles za vse generacije!


20. oktober 2018-20. januar 2019, Gospodarsko razstavišče, Ljubljana


Vabimo vas, da na lastni koži doživite posebno priložnost, kjer se srečajo vsi svetovi - od medicine, znanosti do umetnosti. Razstava prek plastiniranih originalnih teles in organov prikazuje, kakšne so razlike med zdravim, ogroženim in obolelim telesom oziroma njegovimi organi.

Telesa oziroma organi so obdelani po posebnem postopku polimerizacije, ki ga je izumil prof. dr. Gunter von Hagens in ga imenujemo plastinacija. Postopek je zahteven in dolgotrajen, za plastinacijo telesa je potrebnih približno1500 ur dela. Rezultat pa je prav tako izjemen, saj nam omogoča edinstveno, intimno ter dovolj poglobljeno spoznavanje delovanja telesa ter razumevanje kompleksnosti in vrednosti njegovega ustroja. Razstavo Body Worlds, pripravil jo je Inštitut za plastinacijo iz Heidelberga pod vodstvom dr. Angeline Whalley, si je ogledalo že prek 47 milijonov ljudi v več kot 90 mestih po svetu.

gr_body_worlds_2


Izberite nekaj zase iz bogatega spremljevalnega programa!


Vsem članom Planinske zveze Slovenije nudimo

10 % popust na izbrano vstopnico.

Popust uveljavite z vašo člansko izkaznico na blagajni razstave.

https://www.pzs.si/novice.php?pid=12906 20. 6. 2019