PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


petek, 2. november 2018, ob 9. uri

Kako planinska koča vpliva na okolje | zgibanka za mlade planince

Planinske koče so tu zaradi nas in mi smo tisti, ki s svojim ravnanjem in obnašanjem lahko pripomoremo, da bodo čim manj vplivale na naš lep planinski svet! Tako planinsko mladež nagovarja nova zgibanka Kako planinska koča vpliva na okolje.
Planinska zveza Slovenije v letu 2018 izvaja komunikacijski projekt Izboljšanje energetske učinkovitosti planinskih objektov, ki ga sofinancira Eko sklad, Slovenski okoljski javni sklad. Projekt vključuje različne aktivnosti na temo energetske in okoljske sanacije planinskih koč. Del aktivnosti je namenjenih lastnikom in upraviteljem planinskih koč za samo izboljšanje energetskih in ekoloških vidikov delovanja koč, del aktivnosti pa je namenjenih ozaveščanju mladih, ki jih nagovarja tudi nova zgibanka Kako planinska koča vpliva na okolje.

kako_planinska_koca_vpliva_na_okolje

Poučna zgibanka, ki je namenjena predvsem mlajšim osnovnošolcem, ob prikupnih ilustracijah nazorno prikazuje delovanje planinskih koč in njihov vpliv na okolje - skozi prizmo odpadkov, odpadne vode, hrupa in onesnaženja zraka - ter podaja preprosta navodila, kako lahko kot obiskovalci zmanjšamo vpliv koče na okolje. Ogledate si jo lahko na spodnji povezavi!


Majhen okoljski korak vsakega gosta planinske koče pomeni velik korak pri okolju prijaznejšem obratovanju planinskih domov.

-------------------------
https://www.pzs.si/novice.php?pid=12955 13. 6. 2024