PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


torek, 30. oktober 2018, ob 12.30 uri

Izšli NOVI vodniki po Slovenski planinski poti

Dolgo pričakovana trilogija planinskih vodnikov o Slovenski planinski poti je izšla! Pot je ena sama, vodniki trije, vtisi mnogoteri. Zato velja le še povabilo in priporočilo Ivana Šumljaka, idejnega očeta Slovenske planinske poti: »Prijatelj, hodi počasi! Transverzalo res lahko opraviš v enem mesecu, a hodi rajši pet let. Potem boš imel več od nje, mnogo, mnogo več. Častni znak te bo že počakal!«
Planinski vodniki Slovenska planinska pot (I., II., III. del) so sestavljeni po enodnevnih etapah. Vsaki etapi so pripisane osnovne informacije o njeni dolžini, višinski razliki, izhodišču, cilju ... Časovnice so sestavljene po sklopih glede na vmesne točke posamezne etape. Dopisani so možni vzponi na bližnje vrhove ob poti ter sestopi v dolino, razveseljiv je tudi kratek seznam naravnih in kulturnih znamenitosti ob poti.

Za lažjo pripravo je vsaki etapi dodan profil poti ter jasno označena pot na izseku planinskega zemljevida. Navedeni so še osnovni in kontaktni podatki o planinskih kočah na poti.

SPP_pzs_dolg_banner


Slovensko planinsko pot spoznate ob pomoči treh knjižic:


Cena
vsake izmed naštetih knjižic znaša 16,90 €. Če pa bi se radi podali čez celo Slovensko planinsko pot, vam priporočamo nakup kompleta vodnikov, ki je vaš že za 35,90 €.

Posamezni vodnik ali pa kar komplet vseh treh najdete v spletni Planinski trgovini, na njenih knjižnih policah v Ljubljani (prostori PZS, Ob železnici 30a), kmalu pa tudi pri naših partnerjih in v določenih planinskih kočah.
https://www.pzs.si/novice.php?pid=12957 15. 7. 2024