PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sobota, 3. november 2018, ob 9. uri

Aleš Česen: 4 strani Karakoruma | dobrodelno predavanje

Aleš Česen bo v nedeljo, 18. novembra, ob 19.30 v Plezalnem centru Ljubljana predstavil svojo zgodbo alpinistične odprave na Latok I, ki ga je s severne strani osvojil z Luko Stražarjem in Tomom Livingstonom. Celoten izkupiček vstopnine bo podarjen Dejanu Korenu - Dekotu, ki še vedno okreva po hudi nesreči. Vabljeni!
Plezalni center Ljubljana gosti vrhunskega alpinista Aleša Česna. V največji dvorani bo v nedeljo, 18. 11. 2018, ob 19.30 povedal svojo zgodbo, ki jo je letos v družbi Luke Stražarja in Toma Livingstona kronal z vrhunskim vzponom na Latok I.

Vstopnina: 10 €. Vstopnice lahko kupite na recepciji Plezalnega centra Ljubljana.

Predavanje bo imelo dobrodelno noto, saj bo celoten izkupiček vstopnine podarjen Dejanu Korenu - Dekotu, ki še vedno okreva po hudi nesreči.

"Zrasel sem v družini stalno obdan z alpinistično tematiko. Tako je verjetno logično, da sem tudi sam že zelo zgodaj stiskal majhne oprimke v napičnih stenah. Veliko kasneje sem svojo energijo začel trošiti v gorah, kjer vztrajam še danes. Kot alpinist sem obiskal številka kotičke našega planeta, od tega štirikrat tudi pakistanski Karakorum, ker je največja koncentracija najvišjih vrhov na svetu.

Moja prva izkušnja tehnično težkega plezanja na visoki višini je bila v stolpih Trango (2006). Karakorum me je tako prevzel, da sem dve leti kasneje (2008) plezal nedaleč proč nad dolino Charakusa, kjer smo splezali na goro K7. Na Broad Peaku in Gasherbrumu (2016) sem prvič okusil slast in grenkobo plezanja nad magičnih 8000 metrih. Letos pa smo si v Pakistanu drznili poizkusiti v steni, ki so jo mnogi naskakovali polnih 40 let. Veliko znanja in energije je bilo potrebne, da smo kot prvi uspešno splezali na Latok I s severne strani."

https://www.pzs.si/novice.php?pid=12960 26. 1. 2022