PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


torek, 27. november 2018, ob 8.50 uri

Hrast in Nepužlan v Bernu uspešno začela EP v lednem plezanju

V soboto, 24. novembra, je v švicarskem Bernu potekala prva tekma evropskega pokala v tekmovalnem lednem plezanju. Tekmovanja sta se udeležila Jaka Hrast (AO Domžale), ki se je uvrstil na 8. mesto, in Edvin Nepužlan (AO Železničar) z uvrstitvijo na 22. mesto.
Tekmovanje je potekalo na umetni steni zunaj plezalnega centra O`BLOCK. V kvalifikacijah so tekmovalci plezali dve zahtevni kvalifikacijski smeri. V smereh se je slovenski dvojec seznanil z mešanico integriranih, plastičnih, kovinskih in mini granitnih oprimkov, ki so zahtevali veliko mero natančnosti, skokov in atraktivnih gibov. Jaka Hrast je kvalifikacijski smeri splezal najhitreje v konkurenci in zasedel odlično prvo mesto po kvalifikacijah. Edvin Nepužlan je kvalifikacijski smeri splezal do zgornje tretjine, kar je zadostovalo za končno 22. mesto.

ep_bern_jaka_hrast_foto_peter_huser
Jaka Hrast, vodilni po kvalifikacijah in osmi v finalu EP v lednem plezanju Bern 2018 (foto Peter Huser)

Jakova uvrstitev v sklepni finale na mestu vodilnega po kvalifikacijah je obetala dober končni rezultat. V finalu je plezal suvereno skoraj do pod vrha in konca smeri. Žal pa je v spodnji tretjini spregledal vpenjanje, bil diskvalificiran in se je tako moral zadovoljiti z osmim mestom.

ep_bern_edvin_nepuzlan_foto_osebni_arhiv
Edvin Nepužlan je letošnji evropski pokal v lednem plezanju začel na 22. mestu (foto osebni arhiv)

Naslednja tekma evropskega pokala bo 1. decembra v Domžalah, kjer bomo lahko navijali za osemčlansko slovensko zasedbo. Pred domačimi navijači bodo nastopili: Maja Šuštar (AO PD Domžale), Katja Brunec (AO PD Kranj), Nadja Korinšek (AO PD Trbovlje), Jaka Hrast (AO PD Domžale), Vili Guček (AS Špaltna Hrastnik), Miha Habjan (Akademski AO), Tom Turšič (GŠD Bricalp Škofja Loka) in Tine Cuder (AO PD Bovec).

Iskrene čestitke za dober nastop v Bernu in uspešno v Domžalah!-------------------------
Povezane novice:
https://www.pzs.si/novice.php?pid=13014 13. 6. 2024