PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


torek, 15. januar 2019, ob 11.45 uri

Alpinistično-plezalni večer 2019

Podelitev priznanj najuspešnejšim v alpinizmu, športnem in lednem plezanju ter turnem smučanju!

Podelitev priznanj najuspešnejšim v alpinizmu, športnem in lednem plezanju ter turnem smučanju

sreda, 30. januar 2019, ob 17.30, Gospodarsko razstavišče Ljubljana (dvorana Urška)

Namen izbora je ovrednotiti najkakovostnejše alpinistične vzpone, vrhunske športnoplezalne dosežke in uspehe v lednem plezanju in turnem smučanju ter javnosti predstaviti dosežke slovenskih alpinistk in alpinistov, ki so lani opravili več uspešnih vzponov in odprav, športnih plezalk in plezalcev, za katerimi je znova imenitna sezona, ter lednih plezalcev in turnih smučarjev, ki so dosegli odlične tekmovalne dosežke na svetovni ravni. Podelili bomo tudi priznanje za življenjsko delo v alpinizmu, ki ga letos prejmeta Staza Černič in Danica Blažina.

Prireditev bo obogatena z alpinističnimi in plezalnimi kratkimi filmi, pred njo, ob 16.00, pa bo predavanje Aleša Česna in Luke Stražarja o lanskem vzponu na Latok I, prav tako v dvorani Urška.

Člani registriranih alpinističnih in športnoplezalnih odsekov - za prevzem brezplačnih vstopnic vas prosimo, da se prijavite na elektronski naslov alpinizem@pzs.si ali sportno.plezanje@pzs.si, do petka, 25. januarja 2019, do 20. ure (ime in priimek za vsako vstopnico). Ostali se lahko dogodka udeležijo z vstopnico, ki jo kupijo na blagajni sejma.

https://www.pzs.si/novice.php?pid=13114 15. 4. 2024