PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sobota, 19. januar 2019, ob 22. uri

Mikloša in Kovačič na uvodni tekmi svetovnega pokala 2019 v turnem smučanju

Tekma v avstrijskem Bischofshofnu, ki poteka od 18. do 20. januarja, začenja sezono svetovnega pokala v tekmovalnem turnem smučanju. Na uvodni preizkušnji slovenske barve zastopata Matjaž Mikloša in Luka Kovačič.
Prvi dan je bil na tekmi svetovnega pokala v Bischofshofnu Erztrophy 2019 pozno popoldne na sporedu šprint, na katerem naj bi kot edini slovenski tekmovalec nastopil Matjaž Mikloša (TSK Olimpik). Pred tekmo se je dobro počutil, pravi, da ima za sabo dobro pripravljalno obdobje, vendar je na koncu prišlo do zmede pri organizatorju in na žalost ni mogel nastopiti.

V soboto je bil dan počitka, v nedeljo pa posamična tekma za svetovni pokal, na kateri se bo s tekmeci pomeril Luka Kovačič (TSK Olimpik). "Pred jutrišnim štartom je občutek dober, sicer ne vem, kaj pričakovati, ker pravega snežnega treninga letos pri nas še ni bilo, ampak nimam kaj izgubiti, tako da bomo šli na polno, pa na koncu kar bo, bo," se uvodne preizkušnje veseli 23-letni tekmovalec. >>> Nastop se mu ni najbolj posrečil, uvrstil se je na 41. mesto.

Poleg Kovačiča in Mikloše je član slovenske reprezentance v tekmovalnem turnem smučanju tudi Nejc Kuhar (Društvo za razvoj turnega smučanja), ki v Avstriji ne bo nastopil, se pa slovenska trojica že pripravlja na vrhunec sezone - svetovno prvenstvo 2019, ki bo od 9. do 15. marca v Villarsu v Švici.

Uspešno v novo sezono!

Manca Čujež

https://www.pzs.si/novice.php?pid=13133 19. 7. 2024