PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


petek, 1. februar 2019, ob 13.30 uri

Alpinistična šola – kje, kdaj in kako

Alpinizem je dejavnost, ki združuje hojo, plezanje in smučanje v gorskem svetu, predvsem v stenah, zaledenelih slapovih in na ledenikih. Gre torej za dejavnost, ki je izpostavljena določenim nevarnostim, zato je za varno uživanje v njegovih lepotah treba imeti določeno znanje vrvne tehnike in tehnike gibanja. Vse to dobite v alpinistični šoli, ki jo izvajajo številni alpinistični odseki in klubi.
Če ste si vedno želeli spoznati svet navpičnih sten, ledu in širnih ledeniških planjav, vas vabimo k vpisu v eno izmed številnih alpinističnih šol. Izberite najbližjo ali najljubšo in začnite uživati v »luftu pod ritjo!«

Izbirate med alpinistično in športnoplezalno šolo? Dilemo vam lahko pomaga odpraviti prispevek slovenskega plezalskega portala Friko.

PS: Seznam bomo sproti osveževali, odvisno od kapljanja informacij.


cao Alpinistična šola Črnuškega alpinističnega odseka (ČAO)

Alpinistična šola ČAO se bo z informativnim sestankom začela v četrtek, 28. februarja 2019, ob 19. uri v prostorih kulturnega doma Črnuče, Dunajska 367, Ljubljana (prostori se nahajajo v neposredni bližini trgovine Mercator).

Prijave in dodatne informacije dobite na naslovu sola.aocrnuce@gmail.com, na tel. št. 040 540 288 (Tanja) in na spletni strani www.aocrnuce.si.Obvestilo organizatorjem alpinističnih šol
: če želite, da se tudi vaša šola pojavi na zgornjem seznamu, pišite na elektronski naslov administrator@pzs.si.
https://www.pzs.si/novice.php?pid=13162 20. 5. 2024