PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 11. februar 2019, ob 11.30 uri

Luka Kovačič in Katarina Pritržnik zmagovalca Lumarjevega Vertikala 2019

Turni smučarji so se 9. februarja 2019 na Krvavcu pomerili za državne naslove v disciplini vzpon. Državna prvaka med člani sta postala Luka Kovačič in Katarina Pritržnik, med mladinci Maj Pritržnik in med veterani Rajko Lotrič.
V soboto zvečer je na Krvavcu potekal tradicionalni Zvoh Night Attack, ki se mu je letos zaradi slabih snežnih razmer v zgodnji zimi priključil še Lumarjev Vertikal in z njim državno prvenstvo turnih smučarjev v vzponu. Na tekmi je sodelovalo 39 turnih smučarjev iz treh držav, ki so se pomerili na 2,4 km dolgi progi s 500 metri višinske razlike, ob boku dobrih 120 tekačev.

Luka Kovačič in Nejc Kuhar sta hitro prevzela pobudo, o zmagi so odločali šele zadnji metri, kjer je bil Luka močnejši za 9 sekund in si tako priboril svoj drugi naslov državnega prvaka v vzponu. Tretje mesto je osvojil Matjaž Mikloša, vsi trije sicer člani Društva za razvoj turnega smučanja.

Državni prvaki v ostalih kategorijah so postali: med ženskami Katarina Pritržnik (TSK LIMA), med mladinci Maj Pritržnik (TSK Lima) in med veterani Rajko Lotrič (NATO MWCOE).

vertikal2019_3_MR_photo
Turni smučarji so se na Krvavcu pomerili za državne naslove v disciplini vzpon, državna prvaka med člani sta postala Luka Kovačič in Katarina Pritržnik. (foto MR photo)

Organizatorji tekme: ŠD Divji Zajci, RTC Krvavec in Društvo za razvoj turnega smučanja. Sponzorji tekme: Lumar hiše (glavni sponzor), Dynafit Slovenija in Camp-Cassin.
Načrtovana naslednja tekma slovenskega pokala, Turni Rally Završnica, ki naj bi potekal 24. februarja 2019, ODPADE zaradi slabih snežnih razmer.
https://www.pzs.si/novice.php?pid=13180 2. 12. 2021