PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 25. februar 2019, ob 9. uri

Zelenica Ski Raid - turnosmučarski praznik s pestrim tekmovalnim in družabnim programom

V nedeljo, 3. marca 2019, se na Zelenici obeta pravi turnosmučarski praznik z zelo pestrim tekmovalnim in družabnim programom. Glavni dogodek bo Zelenica Ski Raid, državno prvenstvo v turnem smučanju, novost letošnje tekme pa je težka kategorija za vse rekreativne turne smučarje, ki nimajo tekmovalne opreme.
Glavni dogodek v nedeljo bo Zelenica Ski Raid, državno prvenstvo v turnem smučanju, ki ga prireja Društvo za razvoj turnega smučanja. Novost letošnje tekme je težka kategorija za vse rekreativne turne smučarje, ki nimajo tekmovalne opreme. Ti bodo nastopili v posebni kategoriji na povprečni čas in zmagovalec (tisti, ki se bo najbolj približal povprečnemu času) bo prejel turne smuči Atomic Backland.

zelenica_ski_raid_trasa_2019

Organizatorji so pripravili zelo atraktivno traso, tako za tekmovalce, kot tudi vse navijače in obiskovalce, ki bodo tekmo lahko spremljali pred Planinskim domom na Zelenici. Najbolj se bodo morali seveda potruditi člani, ki bodo imeli 1650 metrov vzpona, veterani 1260 metrov, ženske in mladinci ter težka kategorija pa 870 metrov.

Program za nedeljo, 3. marca:
  • 8.00–9.00 dvig štartnih številk (Ljubelj)
  • 9.30 ŠTART (vse kategorije hkrati)
  • 11.00 prihod prvih tekmovalcev v cilj (Zelenica)
  • 12.00 malica v Domu na Zelenici
  • 13.00 razglasitev rezultatov
Več informacij in prijave prek spletne strani www.zelenicaskiraid.eu.

zelenica_ski_raid_profil_clani

Za pestro dodatno dogajanje in zabavo sta poskrbela Občina Tržič in GUC Zelenica, ki pripravljata Vikend zabave na Zelenici. Organizatorji obljubljajo zabavo na snegu z družabnimi igrami ter mini fun slope progo, testiranje turnih smuči Elan, vožnjo s snežnimi kolesi Hillstrike in izposojo snežnih krpelj ter veleslalom za Kozorogov pokal. Na Zelenici bo mogoče tudi prespati in tudi zanje bo dobro poskrbljeno. Več informacij dobite na tej povezavi >>>.

Na ta dan pa bo na Zelenici potekal tudi Snow Leopard Day, kjer bo Dynafit za vsak višinski meter doniral 1 cent neprofitni organizaciji Snow Leopard Trust za zaščito snežnih leopardov. Zbiranje podpisov bo potekalo med 10. in 14. uro pri Planinskem domu na Zelenici. Več o akciji, ki je globalna in hkrati poteka po celem svetu, si lahko preberete na tej povezavi >>>.

zelenica_ski_raid_2018

Za tiste z manj kondicije je v ponudbi tudi snežni taxi - 10 EUR/osebo ob polnem ratraku (max. 10 oseb na vožnjo):
  • odhod ob 10. in 11. uri z Ljubelja,
  • povratek ob 15. in 16. uri z Zelenice.
Vabljeni!
https://www.pzs.si/novice.php?pid=13221 25. 3. 2023