PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sobota, 2. marec 2019, ob 9. uri

Ponovno novi gorski stražarji na Dolenjskem in v Beli krajini

Po programu dela Odbora za varstvo gorske narave (OVGN) pri MDO PD Dolenjske in Bele krajine za leto 2019 smo v soboto, 23. februarja 2019, izvedli teoretični del usposabljanja za gorske stražarje. To je bilo že dvanajsto leto zapored, da te tečaje načrtujemo in tudi uspešno izvedemo.
Tokrat se ga je udeležilo kar 28 planincev – ljubiteljev narave iz devetih planinskih društev našega MDO PD. V lepi dvorani Gostišča na trgu – Hiša kulinarike in turizma v Novem mestu smo imeli odlične pogoje za predavanja.

Predavatelji smo bili vsakoletni prostovoljci: prof. Rozalija Skobe - tudi vodja tečaja, prof. Dušan Klenovšek, univ. dipl. biolog, in prof. Jože Perše.

usposabljanje_za_gorske_strazarje_foto_rozalija_skobe
XII. tečaj za gorske stražarje v okviru MDO PD Dolenjske in Bele krajine (foto Rozalija Skobe)

Zaključek usposabljanja bo 23. marca 2019, ko se bomo podali na območje Komenskega krasa, na strokovno vodeno naravovarstveno ekskurzijo v Kobjeglavo – na Pot devetih kalov.

Za gostoljubje in pomoč pri izvedbi usposabljanja pri prvem delu se zahvaljujemo vodstvu Gostišča na trgu – Hiši kulinarike in turizma, predsedniku PD Krka Novo mesto Antonu Progarju in predsedniku MDO PD Dolenjske in Bele krajine Rudolfu Skobetu.

Rozalija Skobe
https://www.pzs.si/novice.php?pid=13237 15. 7. 2024