PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


20. 6. 2015

Ferate okoli Gardskega jezera

ObmočjeItalija
Kdaj20. 6. 2015 3:00, izpred Creine v Kranju
Traja do21. 5. 2015 (-29 dni)
Zborno mestoArco
DruštvoPlaninsko društvo Iskra Kranj
TežavnostSrednje zahtevne ferate
PotOznačena pot
Opis poti: Na pot se bomo odpravili v soboto 20. junija ob 3. uri zjutraj. Ta dan imamo pred sabo 450km vožnje, kar nanese dobrih 5 ur vožnje - preko Padske nižine proti Veroni in nato na sever v smeri Arca, ki bo tudi izhodišče za naše ferate. Arco se nahaja ob Gardskem jezeru in v tem letnem času ponuja odlične pogoje za feratanje.

Prvi dan (sobota) se bomo podali v krajše ferate, ki se jih bo kljub temu nabralo za dobrih 6 ur. Obdelali bomo področje Cima Rocce. Utrujeni se bomo vrnili na izhodišče in se odpravili našemu prenočišču naproti. Ferate ne presegajo feratarske težavnosti B/C. Naslednji dan (nedelja) nas čaka dolga ferata Via Dell Amicizia, ki je ocenjena s feratarsko oceno B/C in bo trala dobrih 6 ur. Ferata je izredno slikovita in polni lepih vtisov se bomo odpravili na zasluženo pot domov.

Število mest je omejeno! Vsi interesirani se dobimo na sestanku dne 02. junija 2015 ob 19. uri v gostišču Arvaj v Kranju. Tam prejmete tudi vse informacije glede prenočišča in prevoznih stroškov. Na sestanku se pobere akontacija v višini 50 €. (Denar se vrača le v primeru pravočasne odjave ali, da si sami najdete zamenjavo!)
 
Zahtevnost, trajanje:          Prvi dan dobrih 5 ur, drugi dan dobrih 6 ur feratanja. Ferate ne presegajo feratarske težavnosti B/C (srednja zahtevnost).
Oprema:                              Čelada, samovarovalni komplet, plezalni pas (enodelni ali dvodelni), vponka z matico, neskončni trak 60cm, sončna krema, rokavice, prva pomoč, dobri čevlji z narebrenim podplatom, zaščitna kapa proti soncu z zaščito vratu, energijski geli. S sabo je potrebno imeti osebni dokument!
Vodenje:       Sebastjan Potočnik, Matjaž Sušnik
Strošek:                               70€ posebej se obračuna prenočišče in prevoz, ki ga plačate sami; približne stroške boste prejeli na informativnem sestanku
Prijave, informacije, rok prijav:             Sebastjan Potočnik, sebastjan.potocnik@gmail.com; 031-408-439. Prijave do petka 05.06.2015 oziroma do zasedenosti prostih mest! Vsi zainteresirani se dobimo na sestanku dne 02.06.2015 ob 19. uri v gostišču Arvaj v Kranju. Na sestanku se pobere akontacija v višini 50€. Stroške prenočišča in prevoza bomo poravnali med sabo.
Opombe:                              V primeru nepredvidenih razmer si vodniki pridržujejo pravico do spremembe ciljev ali odpovedi ture.

Vabljeni! 
https://www.pzs.si/koledar.php?pid=13334 4. 12. 2020