PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sreda, 17. april 2019, ob 14.45 uri

Novi osnovnošolski državni prvaki v športnem plezanju

V Vojniku smo v soboto, 13. aprila, gostili osnovnošolsko prvenstvo v športnem plezanju. Na njem je tekmovalo 142 učencev in učenk iz cele Slovenije. Na tekmovanje so se uvrstili najboljši tekmovalci v kategorijah mlajših (6. in 7. razred) in starejših (8. in 9. razred) deklic in dečkov brez licence iz področnih tekmovanj v Slovenski Bistrici, Šenčurju in Ljubljani ter seveda vsi tekmovalci z licenco za nastopanje na tekmah Državnega prvenstva v sezoni 2018.
Učenci in učenke so tekmovali v dveh starostnih kategorijah ter ločeno v konkurenci licenciranih in nelicenciranih tekmovalcev.

Tekmovanje je potekalo na način, ki se imenuje »plezanje na flash«. To pomeni, da so tekmovalci lahko gledali tekmovalce, ki so plezali pred njimi. Vse kategorije do starejših učencev in učenk z licenco, so plezali z varovanjem z vrha. Starejši učenci in učenke z licenco pa so plezali s sprotnim vpenjanjem.

ksp_pzs_tekmovanja_dp_osnovne_sole_2019_foto_janez_krajnc_1

Vsi tekmovalci so plezali dve smeri. Za rezultat je štel skupni seštevek obeh smeri po pravilniku Komisije za športno plezanje PZS.

Državni prvaki so postali:

  • Zarja Moge, OŠ Breg Ptuj (mlajše nelicencirane učenke),
  • Maks Mihalič, OŠ Brinje (mlajši nelicencirani učenci),
  • Zala Mlakar Starič, OŠ Orehek Kranj (mlajše licencirane učenke),
  • Gorazdu Jurekovič, OŠ Antona Tomaža Linharta Radovljica (mlajši licencirani učenci),
  • Ula Breznik, OŠ Trnovo (starejše nelicencirane učenke)
  • David Meglič, OŠ Stražišče Kranj (starejši nelicencirani učenci)
  • Tim Korošec, OŠ Škofja Loka mesto (starejši licencirani učenci)
  • Sari Čopar, OŠ Primoža Trubarja Laško (starejše licencirane učenke)

Med deklicami pa je šele po superfinalu uspelo zmagati Sari Čopar pred odlično drugo Lizo Novak iz OŠ Marjana Nemca Radeče.

Športno društvo Pajki je že tradicionalno pripravilo odlično tekmo. Posebna zahvala pa gre podjetju Decathlon, ki je poskrbelo za bogate nagrade za najboljše tri tekmovalce v vseh kategorijah.

Karli Pintarič

PDF Končni rezultati (vse kategorije)

https://www.pzs.si/novice.php?pid=13363 21. 9. 2021