PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sreda, 24. april 2019, ob 11.15 uri

Novo za otroški nahrbtnik: Pravljica o gamsku Viliju in gorskih rožicah

Police Planinske trgovine je obogatila nova slikanica Stanke Klakočer za otroke Pravljica o gamsku Viliju in gorskih rožicah. Obogatena je z ilustracijami Sare Di Sante, naslovnico pa je prispeval Jernej Kovač Myint.
Gamsek Vili leži na polici strme skalne stene in žalostno strmi predse. Po kosmatem, rumenkasto rjavem gobčku mu polzijo debele solze. Ampak, naj vam prej kot to, zakaj je tako žalosten, razložimo, kdo je naš Vili in kje živi. Gamski, kakršen je Vili, živijo v gorah, v strmih skalnih robovih. Spretno skačejo in tečejo čez kamenje, trate in skale na visokogorskih pašnikih.


Ime mi je Vili. Vsi moji prijatelji so nekam odšli.
Gamsje šole je konec, Vilijevi prijatelji pa so se razkropili po planinah in gorskih pašnikih. Odšel je tudi Kozorogec Rogec s sestrico Rogljico, zato je Vili ostal čisto sam z mamo. Pogreša svoje prijatelje, a solze žalosti kmalu obrnejo zgodbo na glavo.

»Uh, to je bilo pravo olajšanje,« se v bližini spet zasliši droben glasek. »Hvala gamsek. Saj vem, da se ne bi smel veseliti, ker jokaš, ampak s svojimi solzami si mi zelo pomagal. Veš, že zelo dolgo ni bilo dežja.«


Pravljica o Gamsku Viliju in gorskih rožicah že polni police Planinske trgovine ter bolje založenih knjigarn.

Cena: 9,90 €

   Avtorica: Stanka Klakočer
   Ilustracije: Sara Di Sante
   Naslovnica: Jernej Kovač Myint

Format: 165 x 240 mm, 32 stani

Po Zakonu o enotni ceni knjige v času šestih mesecev od izdaje zniževanje cen ni dovoljeno.

pravljica_o_gamsku_viliju_in_gorskih_rozicah

gumb_vec_200

Več informacij o možnostih nakupa, naročilu ter dostavi dobite na telefonski številki (01) 43 45 684 (v času uradnih ur), na elektronskem naslovu trgovina@pzs.si, še rajši pa z obiskom Planinske trgovine PZS v Ljubljani. Našli nas boste na naslovu Ob železnici 30a.

https://www.pzs.si/novice.php?pid=13382 25. 6. 2024