PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 17. junij 2019, ob 7. uri

Jurček Nowakk ime tedna na Valu 202

Jurček Nowakk, vodja odbora Planinstvo za invalide/OPP pri Planinski zvezi Slovenije, ki je prejel priznanje MSS za naj prostovoljski projekt, je postal za ime tedna na Valu 202. V spletnem arhivu lahko prisluhnete pogovoru z njim.
Ime tedna je Jurček Nowakk, vodja odbora Planinstvo za invalide pri Planinski zvezi Slovenije. Za projekt vključevanja oseb s posebnimi potrebami v športno in razvedrilno dejavnost so prejeli priznanje Naj prostovoljski projekt, ki ga podeljujejo pri Mladinskem svetu Slovenije.

“Če se omejimo na slepe, treba jim je povedati, kaj vidimo, jim to opisati. Potrebujemo več časa, pri hoji je treba omeniti, da so nekje korenine, skale. Hvaležni so, ko nekaj doživijo. Res ne vidijo, imajo pa ostale čute, ki so bolj izostreni kot naši. Vsi smo si lahko enaki.”

Ljudje s posebnimi potrebami in zdravstvenimi težavami si želijo hoditi v hribe, včasih še zamolčijo kakšno oviro, ker se bojijo, da bi jih vodniki zavrnili. “Strah je vedno prisoten. Pripravljamo akcijo za prihodnje leto, gibalno ovirane bomo zapeljali na nekaj koncev. Dokazujemo, da tudi z vozički gre.”

>>> Prisluhnite celotnemu pogovoru z Nowakkom v spletnem arhivu Vala 202 >>>.

Iskrene čestitke!

Kandidati za ime tedna so bili:
  • Jan Peloza, soustanovitelj mladinske zveze Brez izgovora Slovenija, kjer mladi spodbujajo vrstnike k trajnostnemu razvoju in boljšemu javnemu zdravju. Svetovna zdravstvena organizacija jim je podelila nagrado za prispevek k razvoju tobačnega nadzora na globalni ravni. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL1 na 1919)
  • Jurček Nowakk, vodja odbora Planinstvo za invalide pri Planinski zvezi Slovenije. Za projekt vključevanja oseb s posebnimi potrebami v športno in razvedrilno dejavnost so prejeli priznanje Naj prostovoljski projekt, ki ga podeljujejo pri Mladinskem svetu Slovenije. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL2 na 1919)
  • Martina Potisk, literarna kritičarka in recenzentka, prejemnica Stritarjeve nagrade, priznanja Društva slovenskih pisateljev za mlade obetavne kritike, ki s svojim pisanjem in ocenjevanjem literarnih del pomembno sooblikujejo področje kulturnega ustvarjanja. (Pošljite SMS s ključno besedo VAL3 na 1919)
https://www.pzs.si/novice.php?pid=13501 20. 6. 2024