PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


torek, 2. julij 2019, ob 8.50 uri

Začetek poletnih reprezentančih treningov slovenske lednoplezalne reprezentance

V soboto, 29. junija 2019, se je ekipa slovenskih tekmovalcev v lednem plezanju pod vodstvom selektorja Vilija Gučka zbrala na prvem skupnem treningu in tako začela priprave na prihajajočo tekmovalno sezono. Začetek dopustov je sicer nekoliko okrnil udeležbo, zbrali so se Nadja Korinšek, Tine Cuder, Nace Grgorinič, Katja Brunec, Maja Šuštar ter novinca Miha Guna in Dominik Ogrin.
Tekmovalci so se preizkusili v vzdržljivosti izvedbe t.i. transportnih figur 9 in 4, hkrati pa ugotavljali morebitne pomanjkljivosti v izvedbi, le to izboljševali in hkrati lovili ustrezno višjo hitrost izvedbe. Drugi del je bil namenjen treningu in čim učinkovitejši izvedbi dolgih gibov iz figure 4.

kgs_pzs_ledno_plezanje_reprezentanca_treningi_poletje_2019__3_

Selektor Vili Guček je prvi skupni trening komentiral s sledečimi besedami: »Vse udeležence moram zelo pohvaliti za zavzetost pri vadbi! Trening je trajal skoraj tri ure in zaradi visoke intenzivnosti smo morali obisk drajtulišča Ob Savi, katerega smo sprva planirali v sklopu današnjega treninga, odložiti na naslednje srečanje. Trening ocenjujem kot zelo dober. Tekmovalci vedo, kje so in kako naprej, seveda zgolj v ožjem segmentu priprav, katerim je bil trening tudi namenjen. Meni pa je bil uvid v ta segment posameznega tekmovalca zelo koristen«.

V nadaljevanju priprav na sezono se obetajo redni obiski drajtulišč čez poletje, s septembrom pa redni tedenski treningi na umetnih strukturah, specializirani za tekmovalno ledno plezanje. Obetamo si torej, da bo tovrstna zavzetost vodstva slovenske lednoplezalske ekipe ter zgoden začetek priprav na sezono zagotovo obrodila sadove.

https://www.pzs.si/novice.php?pid=13537 6. 3. 2021