PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sreda, 28. avgust 2019, ob 14. uri

31. tekmovanje iz znanja planinstva Mladina in gore za šolsko leto 2019/20

Šolsko športno tekmovanje iz znanja planinstva Mladina in gore je ekipno tekmovanje, namenjeno osnovnošolcem zadnje triade ter ločeno srednješolcem. Mladi tekmujejo v znanju, veščinah in izkušnjah z vseh področij in oblik planinskega delovanja.
31. državno tekmovanje iz znanja planinstva Mladina in gore bo potekalo v soboto, 25. januarja 2020, v Spodnji Idriji.Osnovnošolsko tekmovanje Mladina in gore

Regijska tekmovanja bodo potekala v soboto, 9. novembra 2019, na naslednjih lokacijah:

1. regija: Podravje, Pomurje, Koroška, Savinjska dolina: Dvojezična Osnovna šola I Lendava, PD Lendava
2. regija: Primorska, Notranjska, Posočje: OŠ Vojke Šmuc Izola, PD Piran
3. regija: Ljubljansko območje, Gorenjska, Dolenjska in Bela krajina, Kamniško – Bistriško območje, Zasavje: OŠ Preserje pri Radomljah, PD Domžale

Na državno tekmovanje se uvrsti tretjina najboljših ekip z regijskih tekmovanj.

 

Vsebina tekmovanja
Na regijskem tekmovanju udeleženci rešujejo naloge iz splošnih planinskih vsebin.

Na državnem tekmovanju bodo udeleženci v prvem delu tekmovanja reševali naloge iz splošnih planinskih vsebin in dodatnega gradiva. Drugi, finalni del državnega tekmovanja, bo kviz. Če ima ena ali več šol enako število točk, tekmovalci rešujejo dodatne naloge in praktične naloge iz planinskih veščin.

DOC Prijavnica MIG - osnovnošolciSrednješolsko tekmovanje Mladina in gore

Potekalo bo v soboto, 25. januarja 2020, v Spodnji Idriji.

Vsebina tekmovanja

V prvem skupinskem delu se bodo ekipe pomerile v teoretičnem znanju Planinske šole in dodatnega gradiva, najboljše ekipe pa se bodo uvrstila v finalni del tekmovanja, kjer bo med drugim potrebno prikazati tudi nekatere praktične naloge. Osnovni literatura za tekmovanje je učbenik Planinska šola, pričakuje pa se tudi širše poznavanje gorništva, gorniške kulture in pomena planinstva.

Tekmovanja se lahko udeležijo ekipe sestavljene iz dveh tekmovalcev, ki sta člana istega planinskega društva in dijaka dveh različnih srednjih šol ter obratno. Torej dijaka iste srednje šole in člana dveh planinskih društev.

DOC Prijavnica MIG - srednješolciPrijave za obe tekmovanji

Šola lahko prijavi več ekip (prijavnice zgoraj). Štiričlansko osnovnošolsko ekipo sestavljajo učenci in učenke od šestega do devetega razreda iste osnovne šole. Prijava ekipe, imenovanje izvajalca in obveščanje o tekmovanju za državno in regijsko raven potekajo skladno s skupnimi pravili ŠŠT (prek spletne aplikacije www.sportmladih.net).

Osnovnošolske ekipe pošljite prijave do 4. oktobra 2019, srednješolske pa do 15. novembra preko spletne aplikacije Šport mladihter po pošti na naslov: Planinska zveza Slovenije, Mladinska komisija, p.p. 214, Ob železnici 30 a, 1001 Ljubljana.

 

Dodatne informacije za obe tekmovanji
https://www.pzs.si/novice.php?pid=13541 7. 12. 2021