PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


10. 10. 2015 / Tura

Ojstrica

Vrsta dogodkaTura
ObmočjeKamniško-Savinjske Alpe
Kdaj10. 10. 2015 6:00 izpred hotela Creina v Kranju
DruštvoPlaninsko društvo Iskra Kranj
Vodnik / kontaktStanko Dolenšek, Nina Faganel
PrijavePrijave po sms oz. po elektronski pošti, 040 20 61 64 oz. stanko.dolensek@gmail.com do vključno srede, 7. oktobra 2015.
Težavnostzahtevna planinska pot
PotOznačena pot
PrimernostTura je primerna za izkušene planince z zanesljivim korakom, vajene hoje in lažjega plezanja po brezpotju ter izpostavljenem, krušljivem in strmem terenu.
Trajanje/dolžina7 ur
Način prevozaMini avtobus
Cena20 €
Oprema / dokumenti
Primerna planinska oprema predvsem dobri planinski čevlji, topla oblačila, zaščita proti vetru, zložljive palice, osebni komplet prve pomoči in baterijska svetilka. Hrana in zadosti pijače iz nahrbtnika.
 
Priporočena oprema: čelada.
Ojstrica je gora v vzhodnem delu Kamniško-Savinjskih Alp, ki je s svojim značilnim piramidastim vrhom vidna daleč naokrog. Njena severna stena pada 600 metrov globoko in se spušča v Logarsko dolino. Na SV se z grebenom navezuje na sosednjo Krofičko in na Robanov kot. Južno gruščnato pobočje se spušča v dno kotline Korošice, jugozahodno pobočje pa se preko Škarij in Lučke Babe povezuje z masivom Planjave. Ojstrica slovi tudi kot odličen razglednik na bližnjo in daljno okolico.
 
Naše izhodišče bo Planina Podvežak od koder se bomo usmerili na sever čez Dleskovško planoto ter se čez Malo Ojstrico povzpeli na razgledni vrh Ojstrice. Sestopili bomo preko Škarij do Kocbekovega doma (takrat bo že zaprt) in se vračali mimo Vodotočnika in preko Deske. Doma bomo v večernih urah.

V primeru nepredvidenih razmer si vodnika pridržujeva pravico do spremembe ali odpovedi ture.

 
https://www.pzs.si/koledar.php?pid=13557 18. 1. 2021