PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


petek, 26. julij 2019, ob 14.45 uri

Utrip s tabora mladih planincev na Radiu Slovenija

Poletne počitnice so čas planinskih taborov, ki postavijo piko na i celoletni dejavnosti mladih v planinskih krožkih. Novinar Radia Slovenija se je pridružil mladim savinjskim planincem v Čezsoči - oddaja Hudo je bila na sporedu 27. julija, Večerov novinar pa je strnil doživetja koroških planincev na pohodnem taboru. Obe reportaži najdete v spletnem arhivu.
"V soboto po deveti se bomo s planinskimi društvi Slivnica pri Celju, Dramlje in Vitanje odpravili na planinski tabor v Čezsočo. Govorili ne bomo le o obveznih planinskih znanjih, v reportažah boste slišali marsikaj o tem, kako smo se odpravili proti Visokemu Kaninu, kako smo opazovali kozoroge in naštevali najvišje vrhove Julijskih Alp, z nami boste hodili tudi proti Krnskemu jezeru. Tabor pa je mladim planinkam in planincem ponudil še mnogo drugih zanimivih stvari," napoveduje Aleš Ogrin.

Utrip planinskega tabora v Čezsoči, kjer vse poletje taborijo člani planinskih društev Savinjskega MDO, ste lahko podoživeli v oddaji Hudo!, ki je bila na 1. programu Radia Slovenija na sporedu 27. julija, prisluhnete ji lahko tudi v spletnem arhivu nacionalnega radia >>>. Vabljeni k poslušanju!

Že konec junija so se mladi prevaljski planinci OŠ Franja Goloba Prevalje s pomočjo vodnikov PD Prevalje udeležili 14. planinskega tabora Po koroških vrhovih, ki ga je predstavil Večerov novinar Tomaž Ranc, članek z naslovom Prav je, da mladi planinci spoznajo domače vrhove, lahko preberete tudi na spletni strani Večer.com.

Tudi številna druga planinska društva poleti poskrbijo za nepozabna doživetja in dragoceno nabiranje planinskih izkušenj svojega planinskega podmladka. Vsem želimo srečno in varen korak!
https://www.pzs.si/novice.php?pid=13604 22. 6. 2024