PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 12. avgust 2019, ob 10.45 uri

Obnovitveno usposabljanje TKV I in TKV II

Turnokolesarski vodnik mora po pridobitvi naziva najmanj na vsaka štiri leta (predpis velja od leta 2019 dalje) z udeležbo na obnovitvenem usposabljanju podaljševati licenco za opravljanje strokovnega dela na področju planinstva. Kot vsako leto tudi letos Odbor za usposabljanje pri Komisiji za turno kolesarstvo omogoča turno kolesarskim vodnikom podaljšanje licence za naslednje obdobje.
Usposabljanje bo organizirano v Domu pod Storžičem 7. in 8. septembra 2019.

Cena licenčnega usposabljanja je 110,00 € in pokriva stroške organizacije, predavanj, namestitve in prehrane (polni penzion z vključeno turistično takso).

Za uspešno končan licenčni seminar je potrebna 100 % udeležba pri teoretičnem in praktičnem delu. Prijavnico najdete na spletni strani KTK - obrazec Prijavnica za TKV izpopolnjevanje KTK04.

Obnovitveno usposabljanje 2019 bo potekalo po programu, usklajenim z novim ZŠp, in predvideva obravnavo vsebin, vključenih v državni akreditirani program usposabljanja strokovnih delavcev v športu. Po novem ZŠp morajo imeti vsi strokovni delavci v športu po prehodnem obdobju izteka panožnih licenc svoje licence usklajene z novim programom. Prav tako bodo na usposabljanju zajete vsebine vodenja enostavnih pohodniških tur v okviru turno kolesarskih izletov.

Rok za prijavo je od objave razpisa na strani KTK PZS do vključno 2. 9. 2019. Pogoj za izvedbo usposabljanja je minimalno število prijavljenih deset udeležencev. Podrobne informacije o urniku bodo prijavljeni udeleženci dobili po zaključenih prijavah in pred pričetkom usposabljanja.

Za vse dodatne informacije v zvezi z usposabljanjem smo vam na voljo na elektronskem naslovu turno.kolesarstvo@pzs.si.

OU KTK PZS

https://www.pzs.si/novice.php?pid=13635 17. 8. 2022