PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


torek, 13. avgust 2019, ob 9. uri

Deset finalistk akcije Naj planinska koča 2019

Prvi krog glasovanja za naj planinsko kočo je končan. Ljubitelji gora ste s svojimi glasovi izmed 157 planinskih koč izbrali deset finalistk - pet koč iz kategorije naj planinska koča in pet iz kategorije naj visokogorska planinska koča.
Kaj planinski koči daje predznak najboljša?
Za nekatere sta pomembna gostoljubnost oskrbnikov in posluh za želje planincev, drugim sta pomembni pestrost ponudbe in dobra hrana, za tretje največ štejeta urejenost koče in čistoča, nekateri pa stavijo na dostopnost. Kakorkoli že, bralci Siol.net ste v prvem krogu 5. sezone akcije Naj planinska koča 2019, ki jo organiziramo v sodelovanju s Planinsko zvezo Slovenije, svoje glasove razporedili med 157 planinskih postojank - 29 visokogorskih in 128 planinskih koč na nižje ležečih terenih.

koca_pod_golico_foto_matej_ogorevc


Finalistke Naj planinska koča 2019 (po abecednem redu) so:Za naj planinsko kočo 2019 lahko glasujete
v spletni GLASOVNICI na strani siol.net/sportal!


Glasovanje bo trajalo do 11. septembra 2019, ko bomo razglasili, katera je naj planinska in katera naj visokogorska planinska koča v Sloveniji. Med izborom so vsako sredo tedenska žrebanja, v katerih srečnim izžrebancem podarjamo praktične nagrade. Ob izteku izbora pa bomo izžrebali glavnega nagrajenca, ki bo osvojil glavno nagrado, turo z gorskim vodnikom na Triglav oziroma vrh po izbiri nagrajenca.

https://www.pzs.si/novice.php?pid=13640 21. 7. 2024