PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 2. september 2019, ob 8.45 uri

Slovenska planinska pot | nova zgibanka z napotki v slovenščini in angleščini

Slovenska planinska pot je bila odprta leta 1953 v počastitev 60-letnice organiziranega planinstva v Sloveniji. Vodi od Maribora prek Pohorja, Kamniško-Savinjskih Alp in Karavank do Mojstrane, kjer vstopi v Julijske Alpe in se povzpne na nekaj najvišjih slovenskih vrhov; nato se usmeri proti zahodu in jugu in pripelje do Debelega rtiča pri Ankaranu ob Jadranskem morju. Je najbolj priljubljena tovrstnih veznih poti v Sloveniji ter ena najstarejših v Evropi in na svetu.
V letu dni je Slovenska planinska pot doživela celostno knjižno in promocijsko podobo. Oktobra je izšel nov komplet vodnikov o Slovenski planinski poti, prenovo in ponatis je doživel tudi Dnevnik s Slovenske planinske poti, pred kratkim pa smo prvič izdali še angleški vodnik posvečen Slovenski planinski poti z naslovom Slovenian Mountain Trail. Najstarejši, a že posodobljen je tudi planinski vodnik Razširjena Slovenska planinska pot.

Vsem se zdaj pridružuje še promocijska zgibanka. Letos sicer le v slovenskem in angleškem jeziku, v prihodnje pa tudi v jezikih drugih dežel od koder je zanimanje za pravo planinsko popotovanje po Slovenski planinski poti največje. 


PZS_zgibanka_SPP

Zloženka bo natisnjena v slovenskem in angleškem jeziku - slednja je sicer še v pripravi. Obe boste lahko našli na spletni strani PZS v formatu PDF ter na različnih informacijskih točkah (turističnoinformacijskih centrih, sedežih lokalnih turističnih organizacij, pri nekaterih ponudnikih namestitev, na planinskih društvih in kočah), s katerimi sodeluje Planinska zveza Slovenije. Dobite pa jo lahko tudi na sedežu Planinske zveze Slovenije.

PDF Slovenska planinska pot - promocijska zgibanka
PDF Slovenian Mountain Trail - promotional leaflet

https://www.pzs.si/novice.php?pid=13682 25. 1. 2022