PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 23. september 2019, ob 9. uri

Ponosno predali plaketi za naj planinsko in naj visokogorsko kočo 2019

Na Kofcah pod Košuto smo skupaj s Siol.net v nedeljo, 22. septembra, oskrbniškim ekipam naj planinske koče - Doma na Kofcah in naj visokogorske koče - Zasavske koče na Prehodavcih podelili plaketi, ki bosta njihove obiskovalce spominjali na laskavi naziv leta 2019, in tako postavili piko na i peti sezoni akcije Naj planinska koča.
Piko na i peti sezoni akcije Naj planinska koča, ki jo skupaj s Planinsko zvezo Slovenijo in Planet TV izvajajo na Siol.net, smo postavili na Kofcah. Na idilični lokaciji v osrčju Košute, 1488 metrov nad morjem, smo zmagovalnima kočama Domu na Kofcah in Zasavski koči na Prehodavcih podelili častni plaketi.

Dom na Kofcah, priljubljeno postojanko PD Tržič ste obiskovalci gora v tracionalni poletni akciji Planinske zveze Slovenije in spletnega portala Siol.net okronali za naj planinsko kočo, kar je za dolgoletnega najemnika Petra Vogelnika, njegovo desno roko Miho Mokorela in celotno ekipo pokazatelj, da delajo dobro - nagrada za nazaj in spodbuda za naprej.

naj_planinska_koca_2019_foto_ana_kovac_siol_net
Plaketi za naj planinsko kočo 2019 v roke ponosne oskrbniške ekipe Doma na Kofcah in predsednika PD Radeče, ki jo je prevzel v imenu oskrbnikov Zasavske koče na Prehodavcih (foto Ana Kovač/Siol.net)

Naziv naj visokogorske koče 2019 ste namenili Zasavski koči na Prehodavcih (PD Radeče), ki na višini 2071 metrov idilično kraljuje v osrčju Julijskih Alp, ponosna oskrbniška ekipa z Juretom Brečkom in Teo Dernovšek na čelu pa verjame, da jo delata posebno njena majhnost in domačnost, plaketo pa je iz rok novinarke Siol.net Alenke Teran Košir in podpredsednika Planinske zveze Slovenije Mira Eržena prevzel predsednik PD Radeče Jože Šušteršič.


-------------------------
Povezana novica:
https://www.pzs.si/novice.php?pid=13730 19. 7. 2024