PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


petek, 25. oktober 2019, ob 14. uri

Zaprta pot iz Jesenovca v Selški dolini proti Prtovču

Planinsko društvo za Selško dolino Železniki obvešča, da je zaprta planinska pot med Jesenovcem in Prtovčem!
Planinska pot je zaradi sečnje in spravila lesa ZAPRTA na odseku med Jesenovcem in križiščem s planinsko potjo, ki vodi na Prtovč iz Trnj.

Vzpon in sestop na Ratitovec iz Selške doline je možen po planinski poti z izhodiščem v Trnju pri Železnikih ali iz vasi Prtovč.OBVESTILO UPORABNIKOM PLANINSKIH POTI: Uporabnikom planinskih poti priporočamo, da se na spletni strani stanje-poti.pzs.si, v bližnji planinski koči ali pri lokalnem planinskem društvu predhodno informirajo o dejanskem stanju planinskih poti. Če opazite poškodbe planinskih poti ali njihovo neustrezno urejenost (obledele markacije, zaraščenost ipd.), prosimo, da na naslov poskodbe.poti@pzs.si pošljete sporočilo, v katerem navedite, na kateri planinski poti ste opazili pomanjkljivost in pomanjkljivost opišite ter če je možno, dodajte tudi fotografijo.

OPOZORILO:
 Uporabniki uporabljajo planinske poti na lastno odgovornost. Uporabniki planinskih poti morajo pri uporabi planinskih poti ravnati samoodgovorno in odgovorno do drugih tako, da ne ogrožajo ali poškoduje sebe ali drugega. Uporabnik je dolžan planinsko pot uporabljati tako, da se po njej ter na in ob zemljišču, preko katerega poteka in na drugih nepremičninah ter favni in flori ob njej ne dela škoda. Prepovedano je omejevati dostop na planinske poti ter poškodovati, odstranjevati ali uničevati markacije, usmerjevalne table, skrinjice in varovalno opremo in druge oznake ali uporabljati neoznačene bližnjice.
https://www.pzs.si/stanje_poti.php?pid=13810 30. 3. 2020