PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 25. november 2019, ob 14. uri

35. Slovenski knjižni sejem po planinsko - dobrodošli!

Slovenski knjižni sejem s polnimi pljuči diha med 26. novembrom in 1. decembrom 2019. Na stojnici Planinske zveze Slovenije v Cankarjevem domu v Ljubljani vas s posebnimi sejemskimi ugodnostmi, novostmi in uveljavljeno knjižno bero pričakujeta Planinska založba PZS in Planinski vestnik. Veselimo se tudi pogovorov z našimi ustvarjalci planinskih vodnikov in leposlovja. Dobrodošli v dobri družbi!
Na Slovenskem knjižnem sejmu vas že tradicionalno pričakujeta Planinska založba PZS in Planinski vestnik - s posebnimi sejemskimi ugodnostmi, težko pričakovanimi novostmi ter že uveljavljenimi planinskimi vodniki, zemljevidi in leposlovjem. Veselimo se tudi pogovorov z našimi planinskimi avtorji. Vabljeni, da nas v Cankarjevem domu v Ljubljani obiščete med 26. novembrom in 1. decembrom 2019, v torek od 12. do 20. ure, v sredo in četrtek od 9. do 20. ure, v petek in soboto od 9. do 22. ure in v nedeljo od 9. do 18. ure. Vstop je prost. Veselimo se vas v 2. preddverju Cankarjevega doma, tam kot zadnja leta, v bližini Kosovelove in Linhartove dvorane.

slovenski_knjizni_sejem_zemljevid

Vodnike Planinske založbe (zelo aktualni so vodniki po Slovenski planinski poti in Julijskih Alpah) lahko kupite vsaj 20 % ceneje (glede na redne cene), posamezne tudi 40 ali 50 % ceneje. Nekaj knjig je na voljo le za 3 €.

Novosti so znižane za petino:

planinska_zalozba_pzs_novosti_2019_foto_blaz_kosak_blayo
Letošnje novosti Planinske založbe PZS bodo na Slovenskem knjižnem sejmu na voljo 20 % ceneje (foto Blaž Košak - Blayo)

Najmlajše obiskovalce - pa tudi starejše, saj sta krasno darilo - privabljata Planinski zabavnik in Planinski zabavnik 2, delovna zvezka o gorah z nalogami za zabavo, ustvarjanje, učenje in vzgojo. Redno ceno 9,90 € smo odbili za 20 % (7,92 €), prav toliko smo znižali ceno priljubljene družabne igre Spomin s planin (7,92 € namesto 9,90 €). Z vsebino in petino nižjo ceno navdušujeta tudi zbirka pravljičnih zgodb Kristine Menih Pravljičarija pod Triglavom (14,32 € namesto 17,90 €) in slikanica Stanke Klakočer Pravljica o gamsku Viliju in gorskih rožicah (7,92 € namesto 9,90 €).

planinska_zalozba_za_otroke_foto_manca_ogrin
Veselje za najmlajše planince ob Planinskem zabavniku, spominu in pravljicah (foto Manca Ogrin)

Cene zemljevidov Planinske založbe so znižane vsaj 20 %, nekatere 40 ali 75 %. Da ne boste v dilemi, katere že imate, vam predlagamo, da pred obiskom sejma preverite, kateri zemljevidi vam manjkajo oziroma so zastareli. Tudi Planinski koledar 2020 bo na sejmu vaš za petino nižjo ceno (3,92 € namesto 4,90 €).

Članom planinskih društev PZS in tudi novim naročnikom, ki (še) niso člani, nudimo 25 % popusta pri sklenitvi letne naročnine na Planinski vestnik. Cena letne naročnine je 39 € oz. 29,25 € s popustom.
pzs_knj_sejem_gorisek_drab_masera_foto_vladimir_habjan
Po Slovenski planinski poti in v Dolomite z Gorazdom Goriškom, Jožetom Drabom in Andrejem Mašero (foto Vladimir Habjan)

Po Slovenski planinski poti in v Dolomite
> sreda, 27. november, Cankarjev dom, Forum za obiskovalce, 2. preddverje, ob 18.00

Slovenska planinska pot (SPP) je najbolj priljubljena vezna pot v Sloveniji ter ena najstarejših v Evropi in na svetu. Nov vodnik Slovenska planinska pot izpod peresa prekaljenih piscev gorniške literature Gorazda Goriška, Mojce Stritar Kučuk in Andraža Poljanca je v slovenščini izšel lani, zaradi vse večjega zanimanja tujcev za SPP pa letos tudi v angleščini z naslovom Slovenian Mountain Trail v prevodu Gorazda Pipenbaherja in pod uredniško taktirko Jožeta Draba. Med tujci je vse bolj priljubljena SPP, Slovenci pa vse pogosteje zahajamo v Dolomite. Izbirni planinski vodnik Dolomiti po dolgem in počez Andreja Mašere, ki je nadgradnja legendarnega razprodanega vodnika Dolomiti, sanjske gore, predstavlja 60 zanimivih, najbolj obiskanih poti na sijajne dolomitske vrhove. V družbi ustvarjalcev vodnikov Goriška, Draba in Mašere vabljeni na pogovorni potep po priljubljenih slovenskih in italijanskih razglednikih, ki ga bo vodila Manca Ogrin.

pzs_knj_sejem_mihelic_kocevar_foto_manca_ogrin
Spomini Joža Miheliča in Rada Kočevarja ob knjigah Vprašaj goro in Tista lepa leta (foto Manca Ogrin)

Spomini Rada Kočevarja in Joža Miheliča
> petek, 29. november, Cankarjev dom, Forum za obiskovalce, 2. preddverje, ob 12.00

Knjiga Tista lepa leta: Spomini Rada Kočevarja, ki sta jo soustvarila Rado Kočevar in Mojca Volkar Trobevšek, je zgodba, polna malih korakov, velikih odločitev, trdega dela, tovarištva, pristne ljubezni do gora in sočloveka ter neomajne vztrajnosti, ki so iz Rada ustvarili vrhunskega plezalca in vrhunskega človeka. Avtobiografsko delo Joža Miheliča Vprašaj goro pa je žlahtna pripoved o skromnih in poštenih ljudeh, spomin na otroštvo v Bohinju, na prijateljske vezi, ki so nastale v dobi zorenja, na plezalne začetke in najbolj polna leta njegovega alpinizma ter na turno smučanje, ki mu brat Tineta Miheliča ostaja zvest vse življenje. S pripovedovalcema edinstvenih življenjskih zgodb se bomo v pogovoru, ki ga bo vodila Manca Ogrin, potopili v alpinistične, družinske in prijateljske spomine.

Prisrčno vabljeni!

--------------------------
Povezane novice:
https://www.pzs.si/novice.php?pid=13831 18. 7. 2024