PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


torek, 3. december 2019, ob 8.30 uri

2. tekma evropskega pokala v lednem plezanju z rekordno, tudi slovensko udeležbo

Češko Brno je v soboto, 30. novembra 2019, gostilo letošnjo drugo tekmo evropskega pokala v lednem plezanju. Udeležilo se je je 8 varovancev in varovank selektorja Vilija Gučka.
Prolog letošnjega evropskega pokala v lednem plezanju se je pred dobrim tednom dni odvil v švicarskem Bernu. Žal brez slovenske prisotnosti, saj je bolezen položila v posteljo dobršen del prijavljenih reprezentantov in reprezentantk. Po dveh tekmah letošnje, že tretje sezone evropskega pokala v lednem plezanju, postaja vse bolj očitno, da tekmovanje pridobiva na veljavi. Tekmovalna zasedba je iz tekme v tekmo številčnejša in izkušenejša, tekmovanja pa vedno bolj enakovredna tekmam UIAA svetovnega pokala.

kgs_pzs_ledno_plezanje_icec_19_20_brno_2019_foto_blaz_grad__14_

V Brnu so se tekmovalci sprva pomerili v kar petih kvalifikacijskih smereh, a finalni nastop si je preplezala le najboljša osmerica. Slovenske barve je v finalu zastopala le Maja Šuštar (AO PD Domžale), ki si je na koncu priplezala 6. mesto. V 16-članski ženski konkurenci je sicer zmagala Sina Goetz (Švica), druga je bila Marion Thomas (Francija) in tretja Vivien Labarile. Od slovenk je sta nastopili še Nadja Korinšek (AO PD Trbovlje), na koncu 11. in Katja Brunec (AO PD Kranj) s 15. rezultatom.

kgs_pzs_ledno_plezanje_icec_19_20_brno_2019_foto_miha_habjan__6_

Pri moških se je najvišje povzpel Švicar Jonathan Brown pred Poljakom Janom Mondzelewskem in Francozem Baptistom Obino. Slovenski tekmovalci so v izjemno močni konkurenci obstali v kvalifikacijah. Najbolje se je odrezal Miha Habjan (Akademski AO) s 13. mestom, sledili so mu še Nace Grgorinič (AO PD Kranj) na 15. mestu ter Marko Guna (AO PD Rašica) s 23., Miha Guna (AO PD Rašica) s 34. in Blaž Grad (AO PD Nova Gorica) s 36. mestom. Tekmovalo je kar 47 tekmovalcev.

kgs_pzs_ledno_plezanje_icec_19_20_brno_2019_foto_vili_gucek__6_

Ob podpori Alpstation Tarvisio - Montura je slovensko udeležbo na tekmovanju omogočila Planinska zveza Slovenija. Tekmovalci so obojim hvaležni!

Po poročilu tekmovalcev povzel Matej Ogorevc
Fotografije: člani slovenske reprezentance
https://www.pzs.si/novice.php?pid=13907 25. 6. 2024