PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sobota, 28. december 2019, ob 10. uri

Kriška gora trail | razpis

Planinsko društvo Križe organizira novo trail tekmovanje - Kriška gora trail. Tekmovalci boste lahko izbirali med dvema progama dolgima 11,5 km ali 20 km. Vabljeni!

 • Organizator: Planinsko društvo Križe, Pod Slemenom 11, 4294 Križe
 • Naziv prireditve: 1. Kriška gora trail
 • Panoga: trail
 • Kraj in čas prireditve: Zavetišču v Gozdu, Križe, sobota, 9. 5. 2020, start ob 9. uri
 • Proga: tekmovalci bodo lahko izbirali med dvema dolžinama:
  • 11,5 km s skupaj 1100 m vzpona in prav toliko spusta,
  • 20 km s skupaj 1800 m vzpona in prav toliko spusta.

Gams trail: 11,5 km, 1100 vm +/-
Start 11,5 km proge bo pred Zavetiščem v Gozdu ob 9.uri. Pot poteka po markiranih planinskih poteh skozi vasico Gozd. Sledi vzpon proti Tolstemu vrhu. Pod Tolstim vrhom se odcepimo proti Mali Poljani, kjer nam bo na voljo prva okrepčevalnica. Od Male Poljane sledi vzpon na Tolsti vrh, ki je hkrati tudi najvišja točka traila. Od tu naprej se po kriškogorskem grebenu v sproščenem koraku spustimo proti Koči na Kriški gori, kjer se okrepčamo, in se po tako imenovani strmi poti spustimo proti dolini. Spuščamo se do spodnjega parkirišča pod Gozdom (t. i. Prug), ki je hkrati tudi najnižja točka 11,5 km traila. Od tu sledi le še kratek vzpon proti cilju, ki bo tako kot start, pred Zavetiščem v Gozdu.

Muflon trail: 20 km, 1800 vm +/-
Start 20 km proge bo pred Zavetiščem v Gozdu ob 9.uri. Pot poteka po markiranih planinskih poteh skozi vasico Gozd. Sledi vzpon proti Tolstemu vrhu. Pod Tolstim vrhom se odcepimo proti Mali Poljani, kjer nam bo na voljo prva okrepčevalnica. Od Male Poljane sledi spust v dolino proti vasici Povlje, ki je hkrati najnižja točka 20 km traila. Z najnižje točke se bo za razglede potrebno ponovno vzpeti. Pričnemo z vzponom proti Planini Javornik, prečimo pobočje Poljane, najprej do Velike Poljane, nato do Male Poljane, kjer nas čaka okrepčevalnica. Od tu naprej pa se priključimo 11,5 km progi. Sledi vzpon na Tolsti vrh, ki je hkrati tudi najvišja točka traila. Po kriškogorskem grebenu se v sproščenem koraku spustimo proti Koči na Kriški gori, kjer se okrepčamo in se po tako imenovani strmi poti obrnemo proti dolini. Spuščamo se do spodnjega parkirišča pod Gozdom (t. i. Prug), nato sledi le še kratek vzpon proti cilju, ki bo tako kot start, pred Zavetiščem v Gozdu.

PDF Razpis in podrobnosti o progah


Prijave do četrtka, 30. aprila 2020, ali do zapolnitve 150 plačanih prijav na vsaki progi. Prijave na: https://sportotime.com/slv/dogodek/1083. Prijava je potrjena, ko je plačana startnina. Omejitev 150 potrjenih prijav na vsaki progi, prijave bodo upoštevane po vrstnem redu prejetih plačil. Lista prijavljenih s startnimi številkami bo objavljena na https://sportotime.com/slv/dogodek/1083. Vračilo startnine v nobenem primeru (tudi z zdravniškim potrdilom) ne bo mogoča in se ne prenaša na naslednje leto. Prijava na kraju tekmovanja JE mogoča (vendar ne zagotovimo startnega paketa in personalizirane startne številke).

Startnine:

 • 30,00 € - prijava in plačilo do vključno torka, 31. marca 2020,
 • 40,00 € - prijava in plačilo do vključno četrtka, 30. aprila 2020,
 • 50,00 € - na dan prireditve, vendar ne zagotovimo startnega paketa in personalizirane startne številke.

Startnina vključuje praktično nagrado, merjenje časa, okrepčevalnice z napitki in prigrizki, topli obrok in pijača na cilju, zagotovljena zdravniška služba. Startnine se zaradi zahtevne organizacije ne vrača.

Več informacij:

 

Lepo vabljeni!

https://www.pzs.si/novice.php?pid=13961 26. 1. 2022