PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sreda, 15. januar 2020, ob 12. uri

Marija Jeglič: PST - pot spominov in tovarištev

Najuspešnejša slovenska alpinistka leta 2018 bo na sejmu Alpe-Adria predstavila svoje dogodivščine v navezi s Petro Klinar Stražar, Saro Jaklič in Tjašo Jelovčan, ki jih ne zaznamuje le vrhunsko plezanje, ampak tudi dobršna mera prijateljstva in humorja. Njeno predavanje bo v četrtek, 30. januarja, ob 16. uri na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Ob 17.30 sledi alpinistično-plezalni večer, podelitev priznanj za vrhunske dosežke v alpinizmu, športnem in lednem plezanju ter turnem smučanju za leto 2019.
Marija Jeglič (AO PD Ljubljana Matica) je 28-letna perspektivna alpinistka, članica slovenske mladinske alpinistične reprezentance (SMAR) z zavidljivo bero vrhunskih vzponov, ki jo bo razgrnila za uvod v alpinistično-plezalni večer, podelitev priznanj za vrhunske dosežke v alpinizmu, športnem in lednem plezanju ter turnem smučanju za leto 2019. Občudujočo plezalno raven in izkušnje je iz športnega plezanja prenesla v hribe, prirojena strast po raziskovanju pa jo kliče v odkrivanje novih sten in smeri, kjer se je treba soočiti s trenutnim in sproti iskati rešitve.

marija_jeglic_predavanje_pst_foto_osebni_arhiv
Marija Jeglič bo na sejmu Alpe-Adria predstavila svoje dogodivščine v navezi s Petro Klinar Stražar, Saro Jaklič in Tjašo Jelovčan (foto osebni arhiv)

Rdeča nit njenega predavanja bo PST - pot spominov in tovarišev ... ali pa Petra, Sara, Tjaša. Jegličeva, najuspešnejša slovenska alpinistka leta 2018, bo predstavila svoje dogodivščine v navezi s Petro Klinar Stražar, Saro Jaklič in Tjašo Jelovčan, ki jih ne zaznamuje le vrhunsko plezanje, ampak tudi dobršna mera prijateljstva in humorja.

Kot pravi Marija, ženskim navezam daje pečat "v prvi vrsti prijateljstvo. Iz tega izhaja želja po skupnih doživetjih, ki pa gredo z roko v roki z motivacijo za treniranje in vsestransko napredovanje, tako na plezalski ravni kot v izkušnjah. Z vsako zgodbo pa je vez prijateljstva le še močnejša."

Vabljeni na Marijino predavanje, ki bo v četrtek, 30. januarja 2020, ob 16. uri na sejmu Alpe-Adria v dvorani Urška Gospodarskega razstavišča v Ljubljani.

meri_foto_osebni_arhiv
Jegličevo, najuspešnejšo slovensko alpinistko leta 2018, prirojena strast po raziskovanju kliče v odkrivanje novih sten in smeri (foto osebni arhiv)

Člani registriranih alpinističnih, športnoplezalnih in turnosmučarskih klubov oz. odsekov - za prevzem brezplačnih vstopnic vas prosimo, da se obvezno prijavite prek spletnega obrazca >>> do ponedeljka, 27. januarja 2020, do 20. ure. Ostali se lahko dogodka udeležijo z vstopnico, ki jo kupijo na blagajni sejma.
https://www.pzs.si/novice.php?pid=13988 4. 12. 2020